Događaji

petak, 8. studenog

Počinju osmi po redu Zadarski filološki dani

Počinju osmi po redu Zadarski filološki dani
Dino Stanin/PIXSELL

Odjel za kroatistiku i Odjel za rusistiku organiziraju Međunarodni znanstveni skup Zadarski filološki dani 8. Skup će se održavati na Sveučilištu u Zadru, u petak 8. studenoga i u Gradskoj knjižnici Benkovac, u Benkovcu 9. studenoga 2019. godine.

Rad Skupa odvijat će se u četiri sekcije: Jezik i književnost zadarskoga područja (19. st.), Književni lik, Književnost i povijest i Slavistika danas! Lokalni, regionalni i globalni doprinos.

Svečano otvorenje Skpa upriličit će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u petak 8. studenoga s početkom u 9 sati nakon čega će plenarno predavanje naslova "Hrvatski jezik i hrvatska književnost zadarskoga područja u 19. stoljeću" održat će prof. dr. sc. Josip Lisac.

Drugi dio  Skupa održat će se u Gradskoj knjižnici u Benkovcu gdje će s početkom u 9 sati doc. dr. sc. Polina Korolkova s Ruskog državnog humanističkog sveučilišta u Moskvi održati plenarno predavanje "Jezici s novoštokavskom osnovicom i kroatistika na Ruskom državnom humanističkom sveučilištu".

Održavanje Međunarodnoga znanstvenoga skupa Zadarski filološki dani 8 sufinanciralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, pokrovitelji Skupa  su Grad Benkovac i Općina Stankovci. Sponzorskim donacijama organizaciji u organizaciji su Skupa pripomogli Liburnija d. o.o. Zadar, Tvornica kruha Zadar d. d. i Maraska Zadar d.o.o.


Reci što misliš!