Događaji

OVE ZIME

Zadar dobiva prvu rekreativnu košarkašku ligu - LIKAR

Zadar dobiva prvu rekreativnu košarkašku ligu - LIKAR
Bojan Bogdanić

Ove zime u Zadru, po prvi put u povijesti, pokrenut će se dvoranska amaterska košarkaška liga. Godinama zadarski košarkaški rekreativci žude za natjecanjem koje bi ispunilo njihovu želju za igranjem najdražeg sporta izvan ljetnih mjeseci i napokon će im se ispuniti u vidu lige pod nazivom – LIKAR.

Kratica je to Lige košarkaških amatera i rekreativaca, a mogli bismo je odmah povezati i sa svojevrsnim liječnikom za najveću zadarsku sportsku zarazu – košarku.

Nositelj organizacije natjecanja je Udruga zadarskih sportskih novinara (UZSN), na inicijativu Zvonimira Brzića i Marina Pijace. Ono što je već poznato je da će se sve utakmice igrati u legendarnim Jazinama i to zahvaljujući Košarkaškom klubu Sonik Puntamika, koji je podržao projekt te će ustupiti termine u dvorani. Podršku je dala i Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije, koja LIKAR vidi kao idealan projekt kroz koji bi mladi suci i sutkinje mogli steći prijeko potrebno iskustvo te uz starije kolege nadograđivati svoje znanje.

– Glavna ideja organizacije ove lige je, kao što joj samo ime govori, na jednom mjestu okupiti košarkaške rekreativce i amatere, kojih u gradu košarke ima jako puno, a kroz ovo natjecanje će dobiti priliku da se, uz rekreaciju i dobru zabavu, nadmeću s drugim momčadima. To je nešto što već godinama postoji u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, a mislimo da je Zadru kao gradu košarke ovakva liga itekako potrebna – kažu u ime organizatora Zvonimir Brzić i Marin Pijaca.

Kako je natjecanje prvenstveno namijenjeno amaterima i rekreativcima, osnovno pravilo LIKAR-a je da pravo sudjelovanja neće imati oni koji su u tekućoj sezoni registrirani za bilo koji klub koji se natječe u ligi pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza ili bilo kojeg drugog košarkaškog saveza strane države. Ovisno o broju prijavljenih, natjecanje bi za prvu sezonu brojalo do 9 momčadi, koje bi igrale po jednokružnom liga sistemu, uz završni turnir najbolje četiri. Sve to imat će i humanitarni karakter, a u planu je i All-Star utakmica koju bi pratilo prigodno druženje kako bi se javnosti dodatno približila liga.

Početak natjecanja predviđen je sredinom siječnja 2020., a završni turnir u svibnju. Sve informacije vezane za prvo izdanje LIKAR-a možete dobiti upitom na mail likarzadar@gmail.com ili preko portala Sport023, službenog medijskog pokrovitelja lige.


Reci što misliš!