Događaji

za projekt cjelogodišnjeg turizma

Vir dobio prestižnu turističku nagradu "Simply the Best"

Vir dobio prestižnu turističku nagradu
K.Škrbić

Nakon što je Vir prije tri godine dobio nagradu za najbolju adventsku manifestaciju, UHPA i časopis "Way to Croatia" ponovno su nagradili Općinu Vir za projekt cjelogodišnjeg turizma Vir 365.

Turistički projekt cjelogodišnjeg turizma Vir 365 dobio je poznatu i vrijednu nagradu Simply the Best, kojom Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i časopis Way to Croatia vrednuju najbolje hrvatske turističke proizvode, kvalitetu, inventivnost, kreativnost i ideje u turizmu. 

Ove tradicionalne godišnje nagrade dodijeljene su na posebnoj svečanosti u okviru službenog programa 21. turističke burze PUT, najstarijeg hrvatskog B2B turističkog susreta koji se organizira u suradnji s destinacijskom menadžment kompanijom Vall 042 i UHPA-om, a okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica.

Veliko priznanje i nagradu časopisa Way to Croatia i UHPA-e, već drugu koju je dobio turistički Vir (2016. godine Vir turizam je dobio nagradu za najbolju adventsku manifestaciju), preuzeo je u ime Općine Vir zamjenik načelnika Antonio Vučetić.

"Ovo je još jedno priznanje svim našim naporima i sustavnom radu u turizmu. Postali smo elitna i prepoznatljiva hrvatska turistička destinacija čiji identitet najljepše zaokružuje nagrada Simply the Best, jer smo je dobili za kreativnost i kontinuirani razvoj cjelogodišnjeg turizma te realizaciju novih turističkih sadržaja. Time smo, uz komunalni, gospodarski i sav drugi prateći učinak, značajno podignuli atraktivnost naše turističke destinacije i turizam cijele zadarske regije", obrazložio je suštinu i sadržaj nagrade zamjenik načelnika Vučetić.  

Manifestacija je održana u srijedu u Gradacu, općini u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a pored Vira nagrađeni su Hotel Esplanada iz Zagreba i Krapinsko-zagorska županija te druge destinacije, ustanove, hoteli, restorani, OPG-ovi ili osobe. Nagrade su podijeljene u kategorijama novih projekata u turizmu, putničkih agencija, tradicionalnih lokalnih običaja, zabavno-rekreativnih sadržaja, kulture, gastronomije, sporta i rekreacije, smještajnih objekata, restorana, kao i ponude tradicijske hrane i pića na izletištima i u restoranima. 

Tako su iz Zadarske županije uz Vir nagrađeni Destilerija Mashtel iz Nina (ponuda tradicijske hrane u restoranu), Zaton Holiday Resort (smještajni objekti s dodatnom ponudom) i Slovenski vikend u Biogradu na moru (zabavno-rekreativni sadržaji). Plakete su dobitnicima nagrada uručili predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall 042 i Burze PUT.    


Reci što misliš!