Događaji

najavljujemo

Predavanje Gordane Buljan Flander i dodjela nagrada "NE! nasilju na internetu" u Kneževoj

Predavanje Gordane Buljan Flander i dodjela nagrada
Jurica Galoic/PIXSELL

Predavanju prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander će se održati na Međunarodni dan djeteta, 20. studenog 2019. od 9.30 do 11.30 h u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

U sklopu predavanja održat će se i dodjela nagrada u sklopu Nagradnog natječaja "NE! nasilju na internetu" za najbolje literarne i likovne radove učenika na temu e-nasilja.

Nakon iznimno uspješnog predavanja za odrasle koji rade s djecom 17. listopada u Gradskoj knjižnici, ovom će prilikom prof. dr. sc. Buljan Flander upoznati djecu osnovnoškolske dobi s područja Grada Zadra i Zadarske županije s opasnostima koje proizlaze iz korištenja modernih tehnologija te o načinima zaštite od istih. 

Ova se aktivnost održava u sklopu projekta Volonterskog centra "Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu". Cilj projekta je edukacija stručne službe, učitelja/ica i roditelja, a shodno tome i učenika/ica vezano uz načine zaštite djece na internetu, prepoznavanje simptoma e-nasilja i kome isto prijaviti te kako se nositi s njegovim posljedicama. Naglasak je na osvještavanju problema i senzibilizaciji javnosti po pitanju prijave e-nasilja, jednako od strane djece kao i od strane odraslih osoba (stručne službe, učitelja/ica, roditelja). Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zadar, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom. 

Predavačica je klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, s bogatim iskustvom rada s djecom i mladima, osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te ima brojne završene edukacije, između ostalog i na temu psihosocijalne zaštite i rehabilitacije djece i mladih.

Category: 1631 - 1631

Reci što misliš!