Događaji

petak, 22. studenog

"Prana i pranayame" - o tehnikama disanja na predavanju u GKZD

U petak, 22. studenog u Gradskoj knjižnici Zadar , s početkom u 18:00 sati , održat će se predavanje na temu „Prana i pranayame“ – kako dahom doći do fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja.

U današnjoj sve ubrzanijoj svakodnevici osobi je potrebno sve više energije kako bi se nosila sa stresom svakodnevnog života.

Samopouzdanje, unutarnji mir, entuzijazam i osmijeh - ove kvalitete prirodno zrače kad je tijelo vitalno i puno energije.

Tajna leži u našem vlastitom dahu. 

Kroz tehnike disanja, i malo meditacije, možemo povratiti pozitivne vibracije unutar i oko nas.

 Kroz tečaj Umijeća življenja prošlo je nekoliko milijuna ljudi diljem svijeta. Na tečaju se uči nekoliko osnovnih tehnika disanja, a sastavni dio tečaja je iscjeljujuća tehnika - SUDARSHAN KRIYA - u kojoj se koriste posebni ritmovi disanja za obnovu ravnoteže u životu. Tehnika disanja koja efikasno eliminara toksine iz organizma i uspostavlja sklad duha i tijela. Kriya označava pročišćavajuću akciju, a Sudarshan jasnu viziju.

To je moćna jogijske tehnika za pročišćavanje fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja kao i karmičke razine te oslobađanje raznih prijašnjih impresija. Tijekom jednog vikenda naučite tehnike koje pružaju beskonačne mogućnosti. Na tečaju dobit ćete upute kako kod kuće samostalno raditi vježbe i tako zadržati osmijeh na dnevnoj razini. Naučite kombinaciju joge, disanja i opuštanja koja podižu kvalitetu života – ne samo u materijalnom i zdravstvenom smislu, već u smislu zadovoljstva, ispunjenosti i sreće.

Brojna neovisna znanstvena istraživanja pokazala su da su neke od  dobrobiti tehnika koje ćete naučiti viša razina optimizma, veća razina antioksidativnih enzima, snažniji imunitet te veća emotivna stabilnost. Isto tako se pokazalo da prolaktin -  hormon blagostanja -  značajno raste od prvog iskustva Sudarshan Kriye. 

Naučimo li kako se služiti dahom možemo naučiti nositi sa vlastitim mislima i emocijama. Kada je naš um opterećen brigama, naš dah je težak, no kada smo sretni, dah je dugačak i opušten. Tajna je u tome što djeluje i obrnuti proces. Mi kroz promjenu ritma daha automatski utječemo na misli i emocije. Na taj način postajemo gospodari vlastitih misli i emocija i uzimamo vlastiti život u svoje ruke.
Jednostavne, a ipak snažne tehnike disanja imaju jedinstvenu prednost: nema nikakvih nuspojava, mogu smanjiti zdravstvene troškove i jednostavne su za raditi kod kuće.

DOBROBITI: Manje stresa, bolje zdravlje, više energije, ojačan imunološki sustav, veća kreativnost, veća jasnoća uma, bolji san, više lakoće, radosti i sklada u osobnim i poslovnim odnosima, bolje samopouzdanje i samopoštovanje, veća sposobnost snalaženja u izazovnim situacijama, iskustvo dubokog unutarnjeg mira i još brojne. 


Reci što misliš!