Događaji

nedjelja, 8. prosinca

Tradicionalna Cvitarijada u Nadinu okupit će velik broj svirača usne harmonike

Tradicionalna Cvitarijada u Nadinu okupit će velik broj svirača usne harmonike

U nedjelju, 8. prosinca u Nadinu će se odžati tradicionalna Cvitarijada - Nadin 2019.

Nastavlja se tradicija započeta prije 13 godina. Tada se krenulo nekako sramežljivo i oprezno, no danas je to manifestacija koja okuplja brojne svirače na usnoj harmonici od Nina do Knina, željne dokazivanja, ali i brojnih posjetitelja koji upravo zbog tog zanimljivog glazbenog instrumenta, uvijek ispune veliki šator koji se u tu prigodu, ali u prvom redu zbog vinske manifestacije, posebno postavlja na platou pored Osnovne škole u Nadinu.

I ove godine se očekuje veliki broj cvitaraša, ali i Kulturno-umjetničkih društava, koji upotpunjuju cjelokupan program cvitarijade, jedinstvenog događaja na tlu RH. Manifestaciju organizira KUD ˝Sv.Ante˝ iz Nadina pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije.

Tajnica nadinskog KUD-a Mirjana Vrsaljko poziva sve ljude dobre volje da se okupe u nedjelju, 8. prosinca u Nadinu u 16 sati i uživaju u umilnom zvuku koji proizvodi ovaj najmanji glazbeni instrument, ali i zaigraju i zapjevaju također uz brojne i uvijek raspoložene cvitaraše.

Nakon predviđenog nastupa svih sudionika nastavlja se zabava do kasno u noć uz iće i piće koje priprema domaćin i organizator, uz svesrdnu pomoć brojnih sponzora.


Reci što misliš!