Događaji

#blagdani

Ledena bajka: Svečano i uz puno veselja otvoren Advent u Pagu!

Ledena bajka: Svečano i uz puno veselja otvoren Advent u Pagu!

U petak, 29. studenoga 2019. godine svečano je i uz puno veselja otvoren Advent u Pagu pod nazivom Ledena bajka. U autentičnom, jedinstvenom i posebnom ambijentu II Magazina soli koji je prekrasno uređen s mnoštvom maštovitih, veselih, svjetlećih dekoracija, posjetitelji su uživali u programu otvorenja uz bogatu ponudu jela i pića.

Na ulazu su postavljene velike jaslice, cijeli prostor je ukrašen božićnim dekoracijama, maštovitim likovima, a uređen je i kutak za čitanje i slikanje. Ono što je mališanima najveselije je svakako klizalište na kojem djeca s cijelog otoka uživaju uz mnoštvo zanimljivih programa.  

U sklopu programa otvorenja „Radujmo se našoj ledenoj bajci – Advent u Pagu!“ održan je nastup onih najmlađih i najslađih - polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani“, članova Akrobatskog rock and roll kluba Bistra i Udruge Kissa. 

Otvorenje Adventa u Pagu Otvorenje Adventa u Pagu

Održan je doček Moto Božićnjaka u organizaciji „Paške bure“ koji su sve nazočne razveselili svojim dolaskom na motorima.  

Nakon toga je održan bogat vatromet te se predblagadansko veselje nastavilo uz koncert benda Kumovi. U subotu, 30. studenoga upaljena je 1. svijeća na Trgu Petra Krešimira IV koju je uz molitvu predvodio paški župnik don Gašpar Dodić dok su u II Magazinu soli članovi Udruge paških izviđača Sv. Vid izložili svoje božićne ukrase i adventske vjenčiće. Istu večer održan je i koncert grupe Bracera. 

U nedjelju 1. prosinca u II Magazinu soli, u sklopu Adventa u Pagu, održana je radionica filcanja vune. Radionicu je vodila Nikol Jakopic Donadić, dipl.ing. tekstilne tehnologije koja je zainteresiranima pokazala kako iz vune nastaju jedinstveni božićni ukrasi. 

Grad Pag nabavio je ove godine nove ukrase i dekoracije s kojima je ukrašen cijeli grad kao i II Magazin soli kako bi građani i posjetitelji uživali u predivnom božićnom ugođaju, a Turistička zajednica grada Paga zajedno s udrugama i gradskim institucijama objedinila je program do kraja Adventa. Novost su i dva velika svjetleća snjegovića koji su postavljena na predjelu Katine  i na Trgu Petra Krešimira IV.

Ne propustite!

Svakog dana od 29. studenoga do 6. siječnja 2019. godine, u sklopu bogatog adventskog programa, održavati će se koncerti, radionice, priredbe, predavanja i sportska događanja na raznim lokacijama u gradu. 

Ove godine novost je Škola klizanja za djecu i mlade pod stručnim vodstvom.  Program rada prilagođen je uzrastima od 3 do 14 godina pod motom „ Izaberi klizanje u mjesto sjedanja pred televizorom i mobitelom“. 

Djeca su oduševljena klizalištem, a pozivaju se sva djeca s otoka Paga i šire da posjete klizalište i Advent u Pagu. Klizalište u II Magazinu soli otvoreno je od 29.11. do 6.01.2020. godine od 16 do 22 sata (petkom i subotom do 24 sata).

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti