Događaji

sjajne vijesti

Nakon potpisivanja ugovora, kreću radovi na Centru za mlade!

Nakon potpisivanja ugovora, kreću radovi na Centru za mlade!
Iva Pejković

U petak, 6. prosinca 2019. u 13:30 sati gradonačelnik Branko Dukić će u Maloj vijećnici potpisati ugovor o izvođenju radova na Centru za mlade s predstavnikom tvrtke Brodomerkur d.d. Split, odabranim izvođačem radova.

Posljednji je to "korak" prije onoga što slijedi - radovi, radovi, radovi!

Svakako treba podsjetiti i to da su u Zadru prezentirani i rezultati anketnog istraživanja kulturnih potreba mladih kojeg su proveli sociolozi sa Sveučilišta u Zadru u okviru projekta ZadrugArt. Cilj istraživanja bio je ispitati kulturne potrebe različitih skupina mladih u gradu Zadru, kao i njihove stavove, mišljenja i potrebe vezane za budući Centar za mlade u Zadru. Više o rezultatima pronaći ćete ovdje.

A dok se "mozga" o modelu sudioničkog upravljanja zgradom i njezinom nazivu Centar za mlade, Kulturno-umjetnički centar ili nešto treće - što je sa samom zgradom bivše vojarne u ulici Stjepana Radića?

Šime Erlić, pročelnik Odjela za EU fondove, kaže nam kako nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova, splitskim Brodomekurom, slijedi i uvođenje u posao, što bi otprilike moglo potrajati oko mjesec dana: 

- Nema više prepreka, ugovor će biti potpisan u petak, a onda kreću pravi radovi. Isključivo o izvođaču radova ovisi kada se kreće, ali mislim da je i njemu u interesu da što prije krene jer se rokovi moraju poštivati, kaže Erlić. Kada krenu radovi rok je 16 mjeseci.

Nije loše podsjetiti se kako je protekli festival Kvart bio jedna velika baza i pokazatelj da je nezavisna kultura u Zadru itekako budna i spremna za kreiranje projekata i suradnju, a kroz budući Centar za mlade problem prostora trebao bi biti od velike pomoći za razvoj ovog sektora.("Đir" po hodnicima zgrade)

U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge.

Tisuću metara četvornih bit će namijenjeno Gradskoj knjižnici koja će s Centrom biti povezana tzv. hladnim prolazom. 

Treba li podsjetiti? Dvanaest godina Zadar čeka ovaj projekt.

Na ovom linku pogledajte projekciju projekta.


Reci što misliš!