Događaji

subota, 7. prosinca

Pridružite se radionici i izložbi "Božićni mozaik" tete Boške iz Preka

Pridružite se radionici i izložbi

Iako je svi na otoku, a i šire, znaju po unikatnim mozaik-klupama, Božica Boška Kliman predstavit će nam se ovoga puta u drukčijem svjetlu.

U sklopu predblagdanskog programa u Preku, u POU Dom na žalu u subotu, 7. prosinca održat će kreativnu radionicu “Božićni mozaik”, a nakon toga s članovima svoje Udruge Mozaik otvoriti istoimenu izložbu.

– Na radionici ćemo raditi božićne ukrase, naravno, u tehnici mozaik, a to znači da ćemo komadiće mozaičnog stakla stavljati na već izrezane modele. Staklo ćemo lijepiti na modele i ukrašavati štrasom. Rezat ćemo til i raditi ukrašene vrpca koje ćemo staviti na bor, najavljuje teta Boška, kako je zovu svi koji su imali prilike raditi s njom na mozaik-klupama, i dodaje da sve sudionike radionice na kraju čeka iznenađenje.

Druženje u POU Dom na žalu bit će prilika, kaže, i da u Preku predstavi rad svoje Udruge Mozaik koja je prošlo ljeto u Sušici otvorila malu galeriju.

– Naša udruga okuplja 15-ak kreativaca koji ili potječu s otoka ili imaju neku vezu s Ugljanom, a u subotu će radove predstaviti Antonija Ferina Božićević, Đurđa Ferina, Zdenka Borić, Tanja Rebac Perica, Paola Sorić Kucelin, Andrina Luić i ja te posebna gošća i naša draga prijateljica Ingrid Švorinić iz Ugljana, otkriva i poziva djecu i roditelje da dođu na radionicu od 15 do 17 sati te da nakon toga ostanu na druženju i razgledaju izložbu koja će se otvoriti u 18 sati.

Dodatne informacije i prijave na besplatnu radionicu: 098 936 2309.


Reci što misliš!