Događaji

Ugovor vrijedan 32 milijuna kuna

Ugovor je potpisan: Kreće izgradnja Centra za mlade

Ugovor je potpisan: Kreće izgradnja Centra za mlade
Iva Pejković

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i savjetnik uprave Brodomerkur d.d. Split, gosp. Tomislav Petrović potpisali su ugovor za izvođenje radova na izgradnji Centra za mlade u Zadru.

Ugovor je vrijedan 32 milijuna kuna s uračunatim PDV-om, a rok dovršetka Centra za mlade je 14 mjeseci od dana početka radova.

Gradonačelnik Dukić: Grad Zadar ubrzano prati korak s potrebama djece i mladih

"Došli smo i do posljednje pripremne stepenice u jednom dugom usponu prema ostvarenju Centra za mlade. Vjerujem da će naši mladi korisnici u novom Centru pronaći svoj interes i ostvariti svoje potrebe", kazao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Gradonačelnik  Dukić je podsjetio da je nedavno potpisan i ugovor o izgradnji nove studentske menze i smještajnog paviljona na prostoru sveučilišnog kampusa, da se grade nove zadarske osnovne škole na Bokanjcu i Ploči te da su u tijeku radovi na dovršetku Centra Mocire.

"Pridodajmo tome i sve rekreativne sadržaje ŠC Višnjik, snižavanje cijena dječjih vrtića te njihovo uređenje i smjenski rad, širenje programa izvannastavnih aktivnosti, nabavku radnih bilježnica, ulaganje u školske kuhinje i opremu, asistente u nastavi, podizanje iznosa studentskih stipendija. Sve to govori kako ovaj grad ubrzano prati korak s potrebama svoje djece i mladih", istaknuo je gradonačelnik te poručio mladima da im je Grad Zadar i u ovom projektu partner te potpora u razvoju njihove kreativnosti i potencijala.

"Veselimo se biti dio ovoga projekta, naročito što se radi o mladima na kojima svijet ostaje. Brodomerkur je tvrtka s preko 70 godina iskustva i u skladu s dobrom građevinskom praksom dat ćemo sve od sebe da projekt uspije", naglasio je Tomislav Petrović.

ae08e684d85458393d0e1ca88e28fef9.jpg?v=2

Predsjednica RH Grabar Kitarović: Mladi stvaraju budućnost Zadra

Povodom potpisivanja ugovora, čestitku na kontinuiranom radu gradske uprave u ostvarivanju programa koji doprinose kvaliteti kulturnih i društvenih sadržaja za sve dobne skupine, posebno za mlade ljude, koji stvaraju budućnost ovoga kraja, uputila je i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović:

"Prilikom nedavnog posjeta Zadru kao i proljetos na proslavi Dana sveučilišta uvjerila sam se kako je Zadar grad mladih i dinamičnih ljudi u kojem se mogu obrazovati, ostvariti svoje profesionalne potencijale i ostati živjeti. Svaki projekt koji tome pridonosi, kao što je izgradnja Centra za mlade, korak je prema podizanju standarda društvenog života općenito", poručila je Predsjednica Grabar Kitarović u čestitki.

Bespovratna sredstva EU iz ITU mehanizma

Projekt Centra za mlade sufinancira se iz Poziva na dostavu projektnog prijedloga u postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava za strateški projekt u okviru Specifičnog cilja "Obnova brownfield lokacija (bivša vojna i/ili industrijska područja)" kroz ITU mehanizam, a iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."

Osnovni cilj projekta je revitalizacija brownfield područja bivšeg vojnog kompleksa rekonstrukcijom i uređenjem bivšeg vojnog objekta u prostor javno – društvenog i kulturnog sadržaja. U ovom slučaju slijedi nam rekonstrukcija, nadogradnja i uređenje napuštene i derutne zgrade unutar bivše vojarne u prostor budućeg Centra za mlade i prostora Gradske knjižnice.

4500 m2 suvremenog novouređenog prostora za mlade

Projektom se rekonstruira dvoetažni prostor površine 4.500 m2 koji se nalazi pored postojeće gradske knjižnice. Novouređeni prostori prilagođeni su potrebama udruga mladih, nezavisne kulturne scene te građana koji su korisnici prostora knjižnice kao i javnih prostora centra za mlade. Tako se uređenjem dobivaju višefunkcionalni prostori za mlade, prostori za radionice, dvorane za predavanje, velika multimedijalna dvorana za koncerte, projekcije i razne druge izvedbene aktivnosti, dvorane za ples, te ostale društveno kulturne aktivnosti nezavisnog sektora i korisnika Gradske knjižnice.


Reci što misliš!