Događaji

do. utorka, 10. prosinca

Virani prikupljaju hranu i druge potrepštine za korisnike Pučke kuhinje u Zadru

Virani prikupljaju hranu i druge potrepštine za korisnike Pučke kuhinje u Zadru

Do 10. prosinca u dvorani župnog ureda crkve svetoga Jurja na Viru, Udruga dragovoljnih darivatelja krvi »Vir« provodi akciju prikupljanja hrane i kućnih potrepština za korisnike Pučke kuhinje Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Šezdesetak paketa s kućnim potrepštinama i hranom donirali su velikodušni Virani u svega tri dana kampanje koju za korisnike Pučke kuhinje sv. Vinko Paulski u Zadru organizira i provodi Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir. Ova humanitarna akcija provodit će se do 10. prosinca (18 sati), pa svi koji žele i mogu pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, još uvijek svoje donacije mogu donijeti u dvoranu župnog ureda crkve svetoga Jurja na Viru. Svakodnevno do 10. prosinca tamo će volonteri virskog UDDK-a primati i sortirati sve donacije otočana. Predsjednik virske udruge darivatelja krvi Goran Vicković, volonteri Vojna Kapović, Marija Horvat, Alida Cvitkušić, Alen Glavan i Ljiljana Kapović, kao i virski župnik don Jure Zubović, dali su svoj puni doprinos za realizaciju i uspjeh ove humanitarne kampanje.   

- Javile smo se za volontiranje u ovoj akciji iz humanih razloga, kako bi pomogli ljudima kojima pomoć treba. Kada nas je predsjednik Vicković pozvao, nismo ni trenutka dvojile oko angažmana. Odmah smo se primile posla - kažu nam gospođe Vojna i Marija. Prikuplja se zaista sve; od brašna, mlijeka, ulja, sokova, krumpira, tegli i konzervi s povrćem, do sanitarija i najraznovrsnijih kućnih potrepština. 

- Virani nam nose zaista sve što treba u domaćinstvu, a odazvali su se u velikom broju, pa bi ova akcija mogla nadmašiti sve dosadašnje koje smo organizirali - kaže predsjednik virskog UDDK-a Vicković. 

Dvorana župnog ureda crkve svetoga Jurja na Viru bit će otvorena svakim danom do utorka 10. prosinca (od 8 do 18 sati), nakon čega će se 11. prosinca predati osoblju Pučke kuhinje. Ova humanitarna akcija provodi se u suradnji s privlačkim i vrškim kolektivom darivatelja krvi, koji također za korisnike Caritasa Zadarske nadbiskupije, odnosno njihove Pučke kuhinje, prikupljaju hranu i kućne potrepštine. Do kraja godine virska udruga darivatelja krvi provest će i posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi 16. prosinca od 15:30 do 19:30 u općinskoj vijećnici sa završnim druženjem u restoranu Kotarina.


Reci što misliš!