Događaji

ponosan ministar krstičević

U Zemuniku otvoreno Međunarodno središte za obuku zračnih snaga

U Zemuniku otvoreno Međunarodno središte za obuku zračnih snaga
HRT/Radio Zadar

U zračnoj bazi u Zemuniku svečano je otvoreno Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga.

U središtu će se kroz teoretsku i višetjednu letačku obuku obučavati posade višenamjenskog helikoptera koje su određene za specijalne zračne operacije.

- Zadovoljstvo mi je najaviti da po prvi put Hrvatska s prijateljskim zemljama, Bugarskom. Mađarskom i Slovenijom otvara Međunarodno središta za obuku kako bi postigli zajednički cilj.  Taj cilj je osigurati infrastrukturu potrebnu za obučavanje i održavanje specijalnih zračnih snaga na najefikasniji način, kazao je ministar obrane Damir Krstičević.

- Ono što je ključ, Hrvatska od danas više nije sama.  Gradimo nove sposobnosti za Hrvatsku vojsku, za Hrvatsku, za NATO, i ono što je još važnije gradimo budućnost zajedno sa našim partnerima i saveznicima.

Ponosan sam što će upravo u Hrvatskoj, ovdje u Zemuniku, što će se obučavati najbolji piloti za provedbu operacija specijalnih zračnih snaga i vidjeli ste danas koliko je moćna snažna, respektabilna Hrvatska vojska, koja je demonstrirala vrhunsku uvježbanost i spremnost.

Ovo je jedan vrlo značajan dan za Hrvatsku vojsku. Od danas je Zemunik Međunarodno središte za obuku zračnih snaga. MSAP je prvo međunarodno tijelo NATO-a koje ima potencijal da postane novi NATO centar izvrsnosti. Ovo je potvrda Hrvatske kao vjerodostojne članice NATO-a, istaknuo je Krstičević.


Reci što misliš!