Događaji

16. prosinca

Predstavljen projekt "Zadra Nova za vas"

Predstavljen projekt

U Zadri novi danas je predstavljen 33 milijuna kuna vrijedan projekt Zadra nova za vas. Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji kroz kontinuiranu podršku u pripremi i provedbi EU projekata.

Razvojna agencija Zadarske županije od svog osnutka pomaže lokalnoj i regionalnoj samoupravi kao i javnim institucijama, udrugama i poduzetnicima u pripremi EU projekata. Provedbom projekta Zadra nova za vas, za koji je 28 milijuna bespovratnih sredstava osigurano iz EU fondova taj posao se samo nastavlja i unaprjeđuje. 

To doslovno znači da nam sredstva ovog projekta omogućuju pružanje izravne pomoći županiji,  općinama, gradovima i javnim ustanovama u Zadarskoj županiji. Pa tako kroz taj projekt djelatnici agencije izrađuju strateške i provedbene dokumente te ujedno pomažu u pripremi i provedbi svim javno pravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije. 

kazala je ravnateljica Razvojne agencije Marina Dujmović Vuković. Iz agencije su pozvali i predstavnike lokalnih i regionalnih samouprava da prijave svoje razvojne projekte u elektronički registar. Marija Dušević: 

Upis razvojnih projekata u središnji elektronički registar je bitna stvar zato što prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije svi oni projekti, projektne ideje koje ne budu upisane u taj registar u nadolazećem financijskom razdoblju neće se moći financirati ili će biti vrlo mala vjerojatnost da se oni financiraju naravno sredstvima Europske unije. 

Razvojna agencija trenutačno je partner u 15 projekata, dok u 19 projekata pruža tehničku podršku.  Također, Agencije trenutno koordinira izradu plana razvoja Zadarske županije čiji prijedlog bi trebao biti javnosti predstavljen u drugoj polovici 2020- te godine i koji će odrediti  daljnji smjer  društveno gospodarskog razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021-ve do 2027-me godine.


Reci što misliš!