Događaji

pk sv. bernard

Projekcija putopisnog dokumentarnog filma "U carstvu zlatne planine"

Projekcija putopisnog dokumentarnog filma
Marko Lorenzo Blaslov

U utorak, 17. prosinca u 18 sati u Multimedijalnog dvorani Sveučilišta u Zadru (Novi kampus) ne propustite videoprojekciju dokumentarnog filma "U carstvu zlatne planine".

Organizatori su PK Sveti Bernard iz Zadra i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s Hrvatskim geografskim društvom Zadar. 

Planinarski klub Sv. Bernard iz Zadra i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s HGD-Zadar predstavit će se u Multimedijalnoj dvorani Novog kampusa, U UTORAK, 17.12.2019. U 18 SATI.

Klub će predstaviti svoj veliki pothvat, a radi se o video projekciji njihovog putopisnog dokumentarnog filma o usponu na Jubilej (3602 m) i Kupol (3556 m) na Altajskom gorju u Sibiru naziva: „U carstvu Zlatne planine“ u trajanju od 1 sat.

PK Sveti Bernard u veljači 2015. uspješno je osvojio dva vrha u Kurajskim Altajima. Uz Bogdana Brakusa i Nevena Zrilića koji su ujedno i članovi PD Paklenica ekspediciju su sačinjavali Dražen Tomljenović, Boris Zupčić i Marino Grgurev, a tijekom uspona na Kupol (3556 m) i Jubilej (3602 m) društvo su im pravili ruske kolege Vitalij Ivanov i Kostantin Botvenko.

 Planinski lanac Altaj kompleksni je planinski sustav alpske strukture, površinom mnogo veći od Alpa, koji se prostire središnjom Azijom u smjeru jugoistok-sjeverozapad, od pustinje Gobi do zapadno-sibirske nizine, kroz Kinu, Mongoliju, Rusiju i Kazahstan. Pod zaštitom UESCO-a.


Reci što misliš!