Događaji

kazneno prijavljeni

Slovenija: Hrvatski državljani privedeni zbog prijevoza ilegalnih migranata

Slovenija: Hrvatski državljani privedeni zbog prijevoza ilegalnih migranata
Ilustracija/Sasa Despot/Zurnal24/PIXSELL

Slovenska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv dviju hrvatskih državljanki zbog pomoći stranim državljanima u ilegalnom prijelazu granice, prenose u utorak slovenski mediji.

Policija je danas objavila je da su 28-godišnjakinja i njena 25-godišnja suputnica vozile dvojicu državljana Kosova, koji su nezakonito ušli u Sloveniju iz Hrvatske, na području policijske uprave Novo Mesto, a njihov je automobil s ilegalnim migrantima zaustavljen pred odmorištem Fernetiči, na putu prema Italiji.

Državljani Kosova, nad kojima se obavlja uobičajeni postupak, bit će vraćeni u Hrvatsku, navode u policiji.

Na području policijske uprave Koper zadnjih je dana slovenska policija zabilježila više slučajeva prijevoza ilegalnih migranata, na putu prema Italiji.

Tako su u petak, blizu graničnog prijelaza Jelšane, zaustavljene i privedene dvije slovenske državljanke, te utvrđeno da su 40-godišnjakinja i 18-godišnjakinja iz Postojne u svom automobilu prevozile tri državljana Turske koji su nezakonito ušli u Sloveniju.
U nedjelju je pak na autocesti prema Kopru zaustavljen 30-godišnji hrvatski državljanin koji je prevozio dva ilegalna migranta s Kosova.


Reci što misliš!