Događaji

projekt vrijedan 3 milijuna kuna

Počeli su radovi na uređenju šetnice i sunčališta u Diklu

Počeli su radovi na uređenju šetnice i sunčališta u Diklu

Djelatnici zadarske tvrtke Sub Mission počeli su radove na uređenju šetnice i sunčališta u Diklu. Uređenje ovoga dijela atraktivne Krešimirove obale predviđa izgradnju 225 metara drvene šetnice-sunčališta, a zbog očuvanja prirodne obale, drveni podest šetnice gradit će se nad postojećim škrapama.

Nadzorni inžinjer ( projektantski ured Andrija Šarić) jučer je uveo izvođača u posao- projekt vrijedan 3 milijuna 100 tisuća kuna za koji je grad dobio 400 tisuća kuna od Ministarstva turizma. Rok izvođenja je 6 mjeseci ali ja vjerujem da ćemo to izvesti u nešto ranijem roku ukoliko nas vremenske prilke ne ometu u tome. Diklo će dobiti novi dio šetnice i sunčališta, to je samo jedna faza cjelokupnog uređenja obalnog pojasa Diklo koji će se u idućih nekoliko godina tamo događati - kazao nam je jutros gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap. 

Projektnu dokuntaciju izradili su: ARHITEKTONSKI STUDIO RENE d.o.o., D&Z d.o.o. i TEH PROJEKT ZADAR d.o.o. Kako bi se  izvorni izgled obale većim dijelom očuvao, prihvaćeno je rješenje koje nudi kompromis potreba koje nameće prometnica i maritimni uvjeti: Bit će zasigurno poteškoća ali nastojat ćemo u suradnji mještana, izvođača i nas kao investitora pronaći rješenje gdje ćemo uz nešto malo živaca preživjeti projekt i dobiti jednu lijepu šetnicu. Šetalište će biti izdignuto iznad prirodnoga dna mora odnosno sika, zajedničko je mišljenje bilo da bi autohtoni dio Dikla trebalo sačuvati i šetalište izdignuti. Istovremeno, vodili smo računa o maritimnim utjecajima odnosno svemu onome što more može učiniti- pojašnjava Kasap zahtjevan projekt.

Šetnica će imati stube za ulazak u more te noćnu rasvjetu koja će ovaj dio grada učiniti još atraktivnijim.

 


Reci što misliš!