Događaji

projekt dječjeg vrtića

U Biogradu na Moru održana još jedna "Tatamatijada"

U Biogradu na Moru održana još jedna

Jedanaesta po redu Popularna „Tatamatijada“ još jednom je okupila veliki broj tata, mama, rodbine i dakako mališana, te dokazala da je sam projekt bio pun pogodak i kao takav zavrjeđuje svaku pohvalu.

Riječ je o projektu biogradskog dječjeg vrtića, koji je prije više od desetak godina zaživio u gradu Biogradu te je u nedjelju 19. ovog mjeseca ova priredba pod nazivom „Tatamatijada“ održana po jedanaesti put. Projekt je to, kako je naglasila ravnateljica vrtića Esma Brzić koji ima za cilj objediniti i uspostaviti bolju međusobnu suradnju između roditelja i djece, te se i odvija pod motom „Recimo da, obitelji“.

Kao i ranijih godina ova se priredba održava uz proslavu Dana grada, kao još jedno iznimno uspješno i vrijedno postignuće na odgojno obrazovnom planu. Tako je i ovom prigodom u sportskoj dvorani biogradske osnovne škole ova priredba okupila veliki broj natjecateljskih ekipa, a mališani  „naoružani“ najrazličitijim navijačkim rekvizitima i navijačkom strašću bodrili su svoje ekipe.

Bilo je tu crvenih, plavih, žutih, sivih, zelenih, narančastih i roza ekipa, a brzina, spretnost i dakako malo sreće bilo je presudno za konačni manji  ili pak viši plasman. Suci Leo, Toni i Šime nisu imali pretežak posao jer se sve odvijalo u ležernom stilu i svjesno da je temeljni cilj zabava i druženje. Tako su se uz napor ali sa smiješkom skupljale loptice, rušili čunjevi, potezao konop, no ono najvrijednije svakako je zajedništvo, smijeh i zabava tijekom čitavog poslije podnevnog druženja što je svakako najdragocjenije iskustvo za male ali i one velike.

Uz natjecateljski dio u sklopu programa bilo je i drugih zabavnih nastupa, poput primjerice plesa mladih biogradskih mažoretkinja te pjesme, također mladih sudionike ove priredbe. Među ostalim Ante, Jakov i Frane oduševili su nazočnu publiku Grašinom „fritulom“, što je upotpunilo čitav program ovogodišnje još jedne uspješne biogradske „Tatamatijade“ u kojoj nema ni pobjednika ni gubitnika, jer na dobitku su ama baš svi i u tome je njezina najveća vrednota. 


Reci što misliš!