Događaji

25. siječnja

I Zadar prosvjeduje protiv uvođenja 5G tehnologije

I Zadar prosvjeduje protiv uvođenja 5G tehnologije

Građanska inicijativa „Stop 5G Croatia" dio je međunarodnog pokreta građanskih inicijativa, koje traže obustavljanje uvođenja 5G tehnologije sve dok se ne istraže njezini dugoročni biološki učinci.

Zadar je jedan od šest hrvatskih gradova u kojem će se 25. siječnja održati miran prosvjed protiv uvođenja 5G tehnologija.

Nova 5G odnosno peta generacija mobilnih mreža za sad se još testira širom svijeta, a potpuna implementacija infrastrukture očekuje se od 2020. godine na dalje.

Građanska inicijativa „Stop 5G Croatia" dio je međunarodnog pokreta građanskih inicijativa, koje traže obustavljanje uvođenja 5G tehnologije sve dok se ne istraže njezini dugoročni biološki učinci, te utvrdi da neće biti štetnih posljedica po ljudsko zdravlje i okoliš. 

Dijem svijeta građani se suprotstavljaju agresivnom uvođenju 5G, koje, u želji za što većim i bržim profitom, nameću industrija i korporativni lobiji zanemarujući pri tom zdravstvene i sve druge rizike.

5G GLOBAL PROTEST DAY inicijativa je STOP 5G INTERNATIONAL i prilika građanima diljem svijeta da organiziranim prosvjedima i/ili nekom drugom aktivnošću iskažu svoje neslaganjem s ishitrenim uvođenjem tehnologije za koju se ne može tvrditi da je sigurna po ljudsko zdravlje, te biljni i životinjski svijet. 


Reci što misliš!