Događaji

po prvi put

TZ Općine Preko predstavila se na sajmu u Utrechtu

TZ Općine Preko predstavila se na sajmu u Utrechtu

Na turističkom sajmu “Vakantiebeurs“ u Utrechtu u Nizozemskoj, koji se održao od 15. do 19 siječnja, prvi put predstavila se Turistička zajednica Općine Preko.

Na najvećem godišnjem sajmu turizma u tom dijelu Europe, predstavljanje hrvatske turističke ponude organizirao je ured HTZ-a u Amsterdamu s direktorom Ivanom Novakom na čelu, a sajam “Vakantiebeurs” svake godine razgleda oko 100.000 posjetitelja.

– Turistička zajednica Općine Preko predstavila se na zadarskom dijelu štanda HTZ-a na 160 metara četvornih zajedno sa TZ Zadarske županije, Ilirija – Camping & Hotels te Turisthotelom. Ovo nam je prvo predstavljanje na nizozemskom tržištu i dojmovi su jako dobri. Ponajprije zato što su Nizozemci aktivni gosti koji odmor provode u skladu s prirodom poštujući održiva načela po kojima žive i u svojoj zemlji. Susreli smo se također s ljudima koji znaju za naš otok te puno njih koji su ga već posjetili i s njega nose odlične dojmove. Svakako ćemo nastaviti predstavljanje na sajmovima u Nizozemskoj a sljedeći je „Fiets en Wandelbeurs“ koji će se održati potkraj veljače u  Utrechtu i specijaliziran je za outdoor turizam te stoga očekujemo ciljanu publiku. Predstavit ćemo se u sklopu samostalnog štanda s partnerima Outdoor Festivalom iz Zadra i Trogira te značajnijim subjektima – nositeljima turističke ponude s našeg otoka, najaviljuje direktor TZO Preko Ivan Košta.

Prema kvaliteti i standardu života, Nizozemska zauzima deveto mjesto na svijetu. Iz Nizozemske u Hrvatsku dolaze dobrostojeći gosti, ponajviše u kampove, jer su, sukladno svojoj veličini, najveća kamping nacija na svijetu. Elitni kamping turizam, koji je stvar izbora i ljubavi prema slobodi i opuštenosti u prirodi, ponekad stoji više od hotelskog smještaja.

Budući da je sve veći interes avioprijevoznika za Hrvatsku, najavljene su i tri nove zračne linije iz Nizozemske i Belgije za Hrvatsku u ovoj godini, a riječ je o letovima aviokompanije Easyjet iz Amsterdama za Zadar, odnosno Ryanaira iz Maastrichta za Zadar te aviokompanije TUIfly iz Bruxellesa za Pulu.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, ponudu na sajmu predstavilo je i 18 suizlagača – turističke zajednice Šibensko-kninske i Zadarske županije, Turistička zajednica otoka Krka, NP Plitvička jezera, Maistra, Valamar, KUH, Jadranka kampovi, Ilirija – Camping the best of Dalmatia, Cresanka, Solaris, Valalta, Hadria, Aminess Hotels & Campsites (Laguna Novigrad), Natura turist, Maricom, Plava laguna te Plitvice Holiday Resort (Rotokor).


Reci što misliš!