Događaji

GO & Region Tour Brno 2020

Izaslanstvo Zadarske županije na otvaranju međunarodnog sajma turizma u Brnu

Izaslanstvo Zadarske županije na otvaranju međunarodnog sajma turizma u Brnu

U sklopu međunarodne suradnje s Južnomoravskom regijom, izaslanstvo Zadarske županije, u kojem su bili zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik Krešimir Laštro, boravilo je u Brnu na otvaranju međunarodnog sajma turizma GO & Region Tour Brno 2020.

Kao i prošle godine, Južnomoravska regija predstavit će se iz drugog kuta. Brno će se 2020. posvetiti arhitekturi. Ove godine obilježava se 90. obljetnica dovršetka Vile Tugendhat i 150. obljetnica rođenja slavnog domaćeg arhitekta Adolfa Loosa. Sredinom siječnja, točnije od 16. do 19., ljubitelji putovanja i otkrivanja novih turističkih destinacija imali su priliku susresti se u Izložbenom centru u Brnu na sajmu GO & REGION TOUR Brno 2020.

Južnomoravska regija održala je svoje tradicionalno zajedničko okupljanje partnerskih regija na svom štandu na kojem su predstavili teme i područja koja bi trebala potaknuti gospodarski i turistički razvoj grada i regije u 2020. godini.

Na posebnom štandu Zadarske županije turističke kapacitete i destinacije predstavila je Turistička zajednica Zadarske županije, a zamjenik župana Mršić i pročelnik Laštro održali su radni sastanak s predsjednikom Regionalne gospodarske komore i predsjednikom Južnomoravske regije Romanom Hanakom i suradnicima.

"Hrvatska je Česima omiljeno turističko odredište. Prema najavama, ove godine se očekuje nastavak uzlaznog trenda, a dodatni vjetar u leđa našim promotivnim aktivnostima u Češkoj je dugogodišnje službeno prijateljstvo Zadarske županije i Južnomoravske regije. Značajno je spomenuti da i Južnomoravska regija već nekoliko godina nastoji uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari", istaknuo je zamjenik župana Šime Mršić.


Reci što misliš!