Događaji

razgovor studenata s budućim poslodavcima

Na zadarskom Sveučilištu održan Career speed dating

Na zadarskom Sveučilištu održan Career speed dating

U Novom kampusu Sveučilišta u Zadru danas je u organizaciji Odjela za turizam i komunikacijske znanosti održan Career speed dating, na kojem jsu poslodavci, među njima predstavnici Turisthotela, Pine Beach Resorta Pakoštane, Agencije Feral Tours i Zagrebačke banke predstavili specifičnosti svojeg poslovanja te sa studentima, a budućim kolegama, sudjelovali na panel raspravama, obavili razgovor za posao te grupne praktične radionice.

Studenti svih godina imali su priliku upoznati svoje potencijalne poslodavce, dobiti uvid u zahtjeve tržišta rada i iskušati se u razgovoru za posao.

- Cilj mene kao pročelnice i cijelog našeg Odjela je da po dolasku na Zavod niti jednog dana ne čekate na posao, već da odmah krenete ravno kod poslodavca. Tijekom studija postali ste svjesniji svojih želja i mogućnosti, ispitivali gdje se vidite u budućnosti te ste možda i mijenjali neke ranije planovee. Danas ćete imati mogućnost vidjeti koji su to poslovi koji bi vas zadovoljavali i kako ćete postići to da jednoga dana s osmijehom dolazite na posao, da budete zadovoljni njime i nagradom koju dobivate za svoj rad, poručila je studentica pročelnica Odjela za turizam i komunikacijske znanosti dr. sc. Ljiljana Zekanović-Korona.

Direktorica Turističke zajednice Zadarske županije predstavila im je turističke potencijale ovog područja, nakon čega su krenuli razgovori s poslodavcima. Nives Kalac iz Turisthotela kaže kako ova tvrtka ima uspješnu suradnju sa studentima, koji u početku kao sezonci uglavnom rade kao recepcioneri, ali s vremenom mogu napredovati.

- Tu mogu naučiti puno  o bukiranju, rezervaciji, marketingu, privlačenju gostiju. Puno je različitih i zanimljivih karijera u turizmu poput marketinga, PR-a i guest relationsa, a zajedničko svim poslovima je da to oni nisu uredski niti se može računati na radno vrijeme od 8 do 16. Mi stalno potenciramo suradnju sa Sveučilištem u Zadru, želimo da oni što ranije dolaze kod poslodavaca i vide što bi, a što ne bi radili, istaknula je Kalac.

Program je trajao od 9:30 do 15 sati a profesori s Odjela prilagodili su mu svoja današnja predavanja.

 

 


Reci što misliš!