Događaji

prognoza

Nakon kiše ponovo razvedravanje i sunčana razdoblja

Nakon kiše ponovo razvedravanje i sunčana razdoblja
Bojan Bogdanić

Nakon prolaznog pogoršanja, u ponedjeljak uglavnom suho i sunčanije!

Današnji je dan obilježen povećanom naoblakom, mjestimice kišom, u Dalmaciji i grmljavinskim pljuskovima, a na kopnu ponegdje i maglom u prijepodnevnim satima. Iako se još uvijek nalazimo pod utjecajem polja povišenog tlaka, s jugozapada nam stiže vlažan, nestabilan i razmjerno topao zrak.

Stoga i nastavak dana donosi slične vremenske prilike. U većini će krajeva prevladavati oblačno uz povremenu kišu, češću na Jadranu i predjelima uz njega te u gorju, dok će u unutrašnjosti biti i sunčanih razdoblja, ponajprije na krajnjem istoku gdje će i oborine biti najmanje, uglavnom će i izostajati.

Do kraja dana i navečer i dalje oblačno uz povremenu oborinu, no rjeđu nego tijekom dana. U unutrašnjosti i uz pojavu magle i sumaglice.

Pritom vjetar danas slab na kopnu, a na sjevernom i srednjem Jadranu umjereno i jako jugo postpuno će slabjeti te u drugom dijelu dana okretati na sjeverozapadnjak. Na krajnjem jugu i dalje će puhati jako jugo i južni vjetar.

Najviše dnevne temperature bit će uglavnom između 4 i 9 u unutrašnjosti te između 10 i 15 stupnjeva na moru i otocima.

Tijekom iduće noći postupni prestanak oborina u većini krajeva.

Sutra se još malo kiše uglavnom očekuje na krajnjem istoku i jugu zemlje, pritom će na južnom Jadranu biti najupornija.

Na kopnu ujutro mjestimcie magla i sumaglica, zatim uz sve dulja sunčana razdoblja, osobito u središnjim nizinskim predjelima.

Umjeren, na otorenom moru i jak sjeverozapadnjak će slabjeti i okretati na jugozapadnjak. Jutarnje i dnevne temperature bez veće promjene u odnosu na današnje.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti