Događaji

Pronađeno tijelo nestalog pilota

Pronađeno tijelo nestalog pilota
Pixsell

Ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak 28. siječnja 2019. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći, i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća.

Istraga je i dalje u tijeku te Povjerenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, priopćeno je iz MORH-a.

Kako javlja N1, uskoro će se pristupiti izvlačenju tijela te olupine helikoptera. Potom će se izvlačiti i olupina.

Za natporučnikom Tomislav Baturinom tragalo se jučer poslijepodne, tijekom noći i ranije jutros.

Za njim je jučer poslijepodne tragalo sedam brodova i helikopter. Navečer su u potragu bila uključena dva broda i autonomno podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice (HRM) te operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Baturina je bio pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen. Suprug je i otac kćerkice koja će u ožujku napuniti dvije godine. Rodom je iz Sinja, a posljednjih godina živi u Zadru. Bio je jedan od najperspektivnijih mlađih pilota te je kao takav je upućen na obuku za upravljanje Kiowa Warriorom. Prije šest godina je proglašen najboljim pilotom naraštaja.


Reci što misliš!