Događaji

priopćio zadarski župan

Novi ginekolog u Zadru počinje s radom 6. veljače

Novi ginekolog u Zadru počinje s radom 6. veljače
Dino Stanin/PIXSELL

Uskoro u Zadru s radom počinje novi ginekolog, izvijestio je zadarski župan komentirajući goruće pitanje nedostatka ginekologa u Zadru. "Županija u suradnji s gradom Zadrom pokušava iznaći i stambeni smještaj za liječnike koji odluče doći u Zadar".

!Politikantske metode ne služe nikome na korist. Potrudli smo se oko otvaranja novih specijalizacija, no problem se akumulira godinama i nije prisutan samo u našoj županiji. U ovom trenutku imamo ginekologa koji počinje raditi 6. veljače, a Dom zdravlja ima dvije specijalizantice, za koje očekujemo da će se vratiti, iako mi nikome ne možemo narediti da se vrati. Obavio sam i više razgovora s gradonačelnikom Brankom Dukićem na ovu temu, razmišljamo da privučemo mlade ljude osiguravanjem stambenog prostora i sličnim mjerama", rekao je župan Longin.

 U tijeku su dvije specijalizacije iz ginekologije i  tri iz pedijatrije, istaknuo je pročelnik za zdravstvo Bernard Maruna:

 "Što se tiče broja pacijenata, odlukom o obveznom osiguranju predviđeno je da ginekolog ima minimalno 4,5 tisuće pacijenata, standard je 6.000, a maksimum 9.000. Imamo dvije specijalizacije iz ginekologije i tri iz pedijatrije. Evo jutros sam razgovarao s ravnateljicom Doma zdravlja, koja mi je rekla da se kod dr. Letinića, koji je sklopio ugovor s HZZO-om na četiri sata, javilo  50-oro  djece."

U roku od godinu dana sve bi se zdravstvene službe uključujući ambulante Doma zdravlja- pedijatrijske i ginekološke kao i Zavod za hitnu medicinu trebali preseliti u novu Polikliniku, natječaj je u tijeku- izvjestio je župan. 


Reci što misliš!