Događaji

vrijedno priznanje

Ovo su šampioni ruralnog turizma Zadarske županije

Ovo su šampioni ruralnog turizma Zadarske županije

Prosječna potrošnja gosta na kontinentu je 119 eura, dok je na obali 94 eura po danu - istaknuo je ministar Cappelli na svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, održanoj u zagrebačkom hotelu Academia.

Više od 150 nominiranih u sedam kategorija, četrdesetak nagrada, veliki Zlatni Suncokret, prezentacija vrhunskih proizvoda – predstavljen je veliki turistički potencijal ruralnog prostora.

Šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna. Dobitnik je Zlatnog suncokreta, koji se drugu godinu dodjeljuje u najvećoj akciji u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi.

 Uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake. Evo dobitnika s područja Zadarske županije: 

Kategorija „Turistička seljačka obiteljska gospodarstva“

Srebrna povelja
OPG Zvonimir Oliverić - Konoba Figurica
Kolan, Zadarska županija

Kategorija „Poduzetnici u ruralnom turizmu“

Srebrna povelja
Gospodarstvo Roca
Stankovci, Zadarska županija

Kategorija „Ruralno-turističke manifestacije

Zlatna povelja
Zrmanja Adventure Festival - River Rafting Centar d.o.o.
Obrovac, Zadarska županija

Kategorija „Ruralno turistički projekti

Zlatna povelja Vrata Velebita

Starigrad, Tribanj, Zadarska županija

Kategorija „Zaštićene i marketinške oznake“

Srebrna povelja

MIH Sirana Kolan
Kolan, Zadarska županija

Brončana povelja

Željko Jerolimov – Instrumenti za pisanje i nakit od maslinovog drva

Preko, Ugljan, Zadarska županija

Na natječaj Suncokret ruralnog turizma do ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a o najboljima svake godine odlučuje komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu - navodi se u priopćenju. Nagrade dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".


Reci što misliš!