Događaji

otkriva novi radio

Skandal u Srednjoj školi Biograd: Ravnatelj Ivica Kero pod istragom DORH-a zbog utaje novca za liječenje učenika

Skandal u Srednjoj školi Biograd: Ravnatelj Ivica Kero pod istragom DORH-a zbog utaje novca za liječenje učenika
eZadar

Ravnatelj Srednje škole Biograd, profesor teologije Ivica Kero pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru, doznaje Novi radio iz pouzdanih izvora. Neslužbeno, sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju bolesnog dječaka iz Polače, 12 godišnjeg Karla Kulaša koji godinama boluje od tumora na mozgu.

Informaciju su Novom radiju potvrdili i u zadarskoj policiji. Na njihovo pitanje sumnjiči li se ravnatelj Kero za pronevjeru, glasnogovornica Ivana Grbin odgovara:

Neslužbeno, riječ je o novcu kojeg su koncem 2016. godine u humanitarnoj akciji prikupljali profesori i učenici biogradske Srednje škole kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju mozga u Francusku. Dječak je uspješno operiran, ali novac nažalost, nikada nije stigao do obitelji Kulaš.

Policijski službenici PU Zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide.

Potvrdio je to i otac malenog Karla, Marko Kulaš. Kaže kako je sretan što mu je sin sada zdrav, a epizodu s novcem želi što prije zaboraviti. 

Prozvani ravnatelj Kero nije želio pred mikrofon. Tvrdi međutim da je žrtva hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji traže dlaku u jajetu. Priznaje da je novac 3 godine i 3 mjeseca bio kod njega, točnije tvrdi da je bio neraspoređen u računovodstvu ali ga, kaže, od previše posla nije stigao predati obitelji Kulaš. Naime, u doba kada je humanitarna akcija završena, dječak je već bio otputovao u Francusku, pa, kaže, nije znao kud s novcem. 

Zanimljivo, baš u vrijeme kada je DORH počeo češljati poslovanje škole, ravnatelj je novac prebacio na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije. 47 godišnji ravnatelj, koji je u međuvremenu izgubio status vjeroučitelja jer se po drugi put oženio, trenutno je usred drugog petogodišnjeg mandata. 

Novi radio neslužbeno doznaje kako osim ove anonimne prijave za pronevjeru, za vratom ima još čitav niz prijava inspekcijama Ministarstva obrazovanja od strane nezadovoljnih profesora. Ukoliko samostalno odstupi, na potezu je školski odbor. No, neovisno o njihovom stavu, zadnju riječ naposljetku ipak ima ministrica obrazovanja.

3d475727bea961f60c8628573bbb7684.jpg?v=2


Reci što misliš!