Kultura

17. i 18. listopada

Prestižni balet iz St. Peterburga stiže u zagrebački HNK

Prestižni balet iz St. Peterburga stiže u zagrebački HNK

17. i 18. listopada u zagrebačkom HNK-u gostovat će balet St. Peterburga. U isto vrijeme, u Galeriji Klovićevi dvori, održat će se i izložba fotografija St. Peterburg očima anđela.

Događaji su to kojima će se obilježiti 50. obljetnica prijateljstva dvaju gradova. Dovesti ovaj prestižni balet u Zagreb nije bio lagan posao, kazao je veleposlanik Ruske Federacije u RH Nj. E. Anvar Azimov.

"Doći će zvijezde ruskog baleta iz najpoznatijeg baletnog kazališta u Rusiji. Priznajem, nije bilo lako okupiti jer su to balerine koje nastupaju na svim svjetkim pozornicama. Upravo danas neke od njih nastupaju u Londonu i Parizu, a mnogi će u Zagreb doći iz drugih gradova." Ovo je prvi put da prestižni ruski balet gostuje u Zagrebu. Intendantica HNK-a Dubravka Vrgoč.

"Gala koncert u kojem će biti dijelovi baleta Trnoružice, Giselle, Romeo i Julija, Talisman i suvremeni baleti koregrafirao je Andrijan Fadejev, umjetnički voditelj Državnog akademskog baletnog kazališta Leonid Yakobson koje je također vrlo uvaženo ime na baletnoj kazališnoj sceni. Važan događaj u povijesti hrvatskog kazališta i Zagreba, koje ne bi trebali propustiti." A ne bi trebali propustiti niti izložbu fotografija u Klovićevim dvorima, 17. listopada u 12 sati.

"Izložba jednog od najpoznatijih fotografa Eugenija Mohoreva, iz vizure katedrale Sv. Izaka. Riječ je o seriji umjetničkih fotografija koje je Mohorev napravio u lipnju za vrijeme nekoliko bijelih lipanjskih noći 2011. Slike su bajkovite i izuzetne. Može se vidjeti iz ptičje perspektive kako taj grad izgleda" rekao je ravnatelj Klovićevih dvora Antonio Picukarić. Najavio je i koncert koji će se isti dan održati u prostorima Galerije.

"To je koncert gudačkog kvarteta iz St. Petersburga koji je dio simfonijskog orkestra Državne akademije. Znači na jednom mjestu izložba fotografija i vrhunski koncert."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.