Kultura

Prvi hrvatski povijesni roman

ESI - osvajači zlata dobivaju i "Zlatarovo zlato"

ESI - osvajači zlata dobivaju i

Osvajači zlatnih medalja na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama, koje se do 25. srpnja održavaju u Zagrebu i Rijeci, uz najviše odličje dobivaju i originalan suvenir - knjigu "Zlatarovo zlato" Augusta Šenoe na engleskom jeziku.

Najbolji mladi sportaši tako će, uz uspomene na postignute uspjehe, iz Hrvatske ponijeti prvi hrvatski povijesni roman, između čijih će zlatnih korica otkriti univerzalnu i vječno intrigantnu priču o nesretnoj ljubavi "zagrebačkih Romea i Julije".

"The Goldsmith's Treasure" prvi je prijevod romana "Zlatarovo zlato" Augusta Šenoe na engleski, nastao gotovo stoljeće i pol nakon njegova nastanka, u izdanju zagrebačkog nakladnika Spiritoso.

 Darujući sportašima knjigu, koja je dizajnirana poput zlatne poluge, organizator Igara povezao je zlato kao simbol sportskog uspjeha s knjigom koja simbolizira akademski uspjeh. Na internetskim stranicama tog sportskog natjecanja prenose se izjave nekih od dobitnika neočekivane dodatne nagrade, koji su obećali da će je pročitati i drago im je što će ih knjiga još dugo podsjećati na Hrvatsku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.