Kultura

Otvorenje izložbe

Izložba „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj" u Arheološkom muzeju Zadar

Izložba „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj

U srijedu, 20. srpnja 2016. u 12:00 sati u Arheološkom muzeju Zadar otvara se izložba „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj".

Izložba je osmišljena kao muzeološki oblik komunikacije osnovnih podataka o aktualnim arheološkim istraživanjima na području Hrvatske predstavljenim na posterima velikih dimenzija. Posteri sažeto prezentiraju informacije o lokalitetu i istraživanju kroz fotografije i slikovne prikaze te na taj način pružaju zanimljiv pregled rada na terenu, procesa iskopavanja, kao i pronađene građe.

Iako su predstavljena istraživanja s različitih područja Hrvatske, fokus ove izložbe stavljen je na zadarsku županiju s naglaskom na prostor Starigrada Paklenice.

Izložba "Tekuća arheološka istraživanja" u Arheološkom muzeju Zadar nadopunjena je odabranim radovima učenika OŠ Starigrad na temu starigradske baštine (makete mirila i crkve Sv. Petra) generiranih kroz program Arheoloških susreta koje je tijekom školske godine 2015./16. Arheološki muzej u Zagrebu provodio u Starigradu. Učenički radovi, plod marljivosti i kreativnosti njihovih malih autora, dokaz su visoke razine svijesti lokalne zajednice i njenog aktivnog interesa i skrbi za zavičajnu baštinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.