Kultura

Pula kao idealna destinacija

U Puli počelo snimanje filma "A real Vermeer"

U Puli počelo snimanje filma

Snimanje povijesnog filma "A real Vermeer" koji producira zagrebačka produkcijska kuća "Jaako dobra produkcija" d.o.o. u suradnji s nizozemskom produkcijskom kućom Rinkel Film, počelo je danas u Puli, a film će se na područji Istre snimati do petka, priopćeno je u ponedjeljak iz gradskog odsjeka za informiranje. 

Snimanjem ovog zanimljivog povijesnog filma, po riječima pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, Pula se još jednom potvrdila kako je pravi filmski grad koji privlači ne samo turiste, već i filmaše iz cijeloga svijeta.

Radnja filma smještena je u 1920. godine a govori o mladom slikaru Han van Meergerenu, koji u tim godinama pokušava pronaći svoje mjesto na amsterdamskoj kulturnoj sceni. Zahvaljujući brojnim kulturnim znamenitostima Pula je odabrana kao idealna destinacija za snimanje scena povijesnog filma.

"Uz tradicionalni filmski festival Pula je time još jednom potvrdila kako zaslužuje svoj poznati nadimak - filmski grad, što je potvrdila i u prošlim godinama kada se na pulskim ulicama snimala reklama za Sony koja je prikazana za vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. te pri snimanju serija Borgia i Dig", priopćeno je iz Grada Pule.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.