Kultura

Na tribini će gostovati doc. dr. sc. Ivana Radačić

Najavljujemo javnu tribinu "Patrijarhalno nasljeđe i položaj žena u Hrvatskoj"

Najavljujemo javnu tribinu

Na tribini će gostovati doc. dr. sc. Ivana Radačić čija su područja interesa ljudska prava, rod, seksualnost i feminizam

U ponedjeljak  31. 8. 2015. u 20 sati u Gradskoj straži (Etnološki odjel) u nastavku projekta"Refleksije prošlosti - Žudnja za životom" autorice Alene Orović, a u organizaciji Udruge multiAKT  održat će se javna tribina "Patrijarhalno nasljeđe i položaj žena u Hrvatskoj" - Osvještavanje obrazaca stvaranja naše realnosti na kojoj će gostovati doc. dr. sc. Ivana Radačić čija su područja interesa  ljudska prava, rod, seksualnost i feminizam.

Autorica je knjige Seksualno nasilje: mitovi, stereotipi i pravni sustav (TIMpress, 2014.) koja obrađuje temu seksualnog nasilja u hrvatskim zakonima i sudskoj praksi. Radi kao znanstvena suradnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, predavačica na Centru za hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu te na Sveučilištu u Osijeku, Centru za mirovne studije i Centru za ženske studije, Zagreb, te na Institutu za ženska ljudska prava u Bugarskoj.

Podsjetimo, prošlog je ponedjeljka u okviru navedenog projekta otvorena izložba Alene Orović, a cilj projekta je preispitivanje obrazaca patrijarhalnog nasljeđa koji oblikuju našu prošlost, sadašnjost i budućnost.

 

Više o projektu na:

http://nmz.hr/izlozba/projekt-refleksije-proslosti-zudnja-za-zivotom-u-gradskoj-strazi-24-08-2015

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.