Kultura

Klooz

Zaključena sezona "Knjiške posvuduše"

Zaključena sezona

Dodjelom statue i degustacijom torte sinoć je u klubu mladih Klooz zaključena sezona tzv. ''Knjiške posvuduše''

Dodjelom statue i degustacijom torte sinoć je u klubu mladih Klooz zaključena sezona tzv. ''Knjiške posvuduše'', kulturnog programa koji je udruga CINAZ organizirala u posljednjih nekoliko mjeseci s ciljem popularizacije pisane i čitane riječi među mladima.

Gosti večeri bili su Lada Vukić i Mario Padelin, oboje članovi književne udruge zadarskih pisaca ''ZaPis''.

Bilo je riječi o pisanju, inspiraciji, knjigama, glazbi. Lada Vukić čitala je svoje kratke zapise - ''mikropriče'' koje su nedavno objavljene na portalu Kritična masa.

Dobitnica je brojnih književnih nagrada, a kaže da uvijek prepravlja svoje tekstove i teme joj se nude na svakom koraku. Mnogo slobodnog vremena posvećuje čitanju, a najviše voli lutati knjižnicom i knjigu izabrati spontano.

Mario Padelin publiku je oduševio svojim pjesmama koje će se naći i na CD-u ''Sebični div'' (naziv djela Oscara Wildea), svojevrsnom kolažu poezije i glazbe koji planira objaviti samostalno, jer kako kaže, ne zna skupljati sponzore.

Ovaj karizmatičan ZaPis-ovac ne smatra se pjesnikom, te kaže kako sve tekstove gradi na temelju glazbe. Čuli smo pjesme ''Autoportret'', ''Ja o tebi ne mislim više'', ''Lopopopopovi''.

Padelin je s publikom podijelio nekoliko zanimljivosti iz svojeg života, poput nesuđene dodjele Porina za pjesmu ''Tko je pojeo 15 kila čokolade'' i nesporazuma koji je imao zbog izvedbe nekih pjesama. Njegova poezija, kaže, kreće se od umjerenog pesimizma do stanja krajnjeg očaja.

Na završetku književne večeri Ladi Vukić pripala je knjiga Jorge Bucaya, a najvjernija posjetiteljica Knjiške posvuduše koja je ujedno bila i prvi gost, Iva Pejković, ponijela je statuuu spomenutog programa.

Novi projekti u Kloozu startat će već na jesen, a o tome ćemo vas svakako obavijestiti!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.