Kultura

Ispred KLOOZ-a

Večeras finale ''Knjiške posvuduše''

Večeras finale ''Knjiške posvuduše''

Klub mladih KLOOZ organizira završnu književnu večer u sklopu manifestacije 'Knjiška posvuduša' u petak 27.6. u 19.00h!

Ispred KLOOZ-a u Providurovoj palači svoj književni opus će s nama podijeliti dvoje aktivnih članova udruge zadarskih pisaca -ZaPis, Lada Vukić i Mario Padelin.

Cilj ove manifestacije je bio potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri i afirmirati zadarske pisce i pjesnike. I ove večeri posjetitelji će moći zaigrati nagradnu igru i osvojiti roman od Jorge Bucay-a: ''Ispričat ću ti priču'' izdavače kuće Fraktura. Ovom prigodom ćemo proglasiti i našeg najvjernijeg posjetitelja koji osvaja titulu Knjiške posvuduše i unikatni kipić ručne izrade. Očekuje vas ugodno i veselo druženje i još mnogo iznenađenja!

O Ladi Vukić:

aktivna članica Udruge ZaPis od 2012 godine. Uglavnom piše kratke priče. Osvojila je nekoliko vrijednih nagrada (Ulaznica 2011, Pričigin 2012, Pitschwise 2012 ) a priče su joj objavljene i na portalima (jedna i na književnom natječaju za Večernji list 2013. godine).

Neke su se našle i u zajedničkim zbirkama kao ''Sušičke kronike'', ''Pitchwise'', ''Priče iz stare knjižnice''. Pohađala je Ljetnu školu u organizaciji Cekapea u Staroj sušici (2011.) gdje se po prvi puta ozbiljno uhvatila u koštac s pisanjem. Priprema zbirku bajki za djecu.

O Mariu Padelinu:

jedan od suosnivača Udruge ZaPis i dugogodišnji kolumnist Zadarskog lista. Svoj prvi književni uradak je objavio u prvoj zbirci udruge ZaPis 'Samo ti pričaj'. Također je i autor
fotografije na omotu istoimene zbirke. Fotografija je specifična jer se na njoj upravo sprema pokositi polje kelja svoga zapisovskog kolege Igora Eškinje.

Sa svojom nekadašnjim grupom "Zločesti reaktor" snimio je jedan nosač zvuka, a zapažen je kao autor poznatih dječjih pjesama s kojima je dobio mnoge nagrade.

Trenutno su mu u pripremi mala zbirka pjesama i opsežna i velika knjiga novinskih tekstova. Pokrenuo je "Sebični div art projekt" u kojem želi spojiti svoju poeziju, muziku, filmove i fotografije. Ne razlikuje slova č i č.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.