Kultura

Talent je tu

Strip - od ideje do realizacije

Strip - od ideje do realizacije

Talent je tu, a od ideje do realizacije potrebno je vremena i volje. Uz dobro društvo sve je zabavnije, pa je tako bilo i u radionici stripa u klubu mladih Klooz, gdje je sinoć otvorena izložba kao mali pregled aktivnosti kreativaca.

Oni su pod budnim i stručnim okom Erika Lončara izradili strip, a riječ je o četiri ideje koje su se i našle među koricama.

Morana Rogić, voditeljica Klooza, kazala nam je da je izuzetno zadovoljna odazivom na radionicu stripa, s obzirom da je ovaj projekt imao i pravu ''nagradu'' za uloženi trud, objavu radova i izložbu koja će se u Kloozu moći pogledati do 8. lipnja.

''Tiskano izdanje stripa sa dodatnim sadržajima i uputama kako kreirati strip ćemo besplatno distribuirati svim gradskim i školskim knjižnicama, te centrima i udrugama mladih koji su zainteresirani'', kaže Rogić. 

Zanimljiva je i tema kojom su se pozabavili stripaši - riječ je o suvremenim ovisnostima, poput one o Internetu ili kavi. Poticaj za kritičko promišljanje i kreativno izražavanje jedan je od primarnih ciljeva kluba Klooz, odnosno udruge CINAZ koja ga je pokrenula.

Najavimo i večerašnje događanje u Kloozu - od 18 sati književna večer sa Stašom Aras.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.