Kultura

Mladi kreativci

Krea(k)tivni i (ne)ovisni

Krea(k)tivni i (ne)ovisni

Mladi kreativci došli su na svoje - danas je u klubu udruge CINAZ "Klooz" otvorena zanimljiva izložba koja je rezultat natječaja "Krea(k)tivni i (ne)ovisni" pokrenutog u studenom, Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

Morana Rogić, voditeljica kluba, kazala nam je kako je interes bio velik pa će projekt vjerojatno preći s lokalne na nacionalnu razinu.
"U klubu smo predstavili devet radova.

Prvonagrađen je rad Dominika Badela, riječ je o fotomontaži "Lice ovisnosti".

Druga nagrada pripala je Marinu Franiću za sliku "SOS za život", dok je treće mjesto osvojio Dejan Seretinek s instalacijom "The wall - zid potrošačkog društva i konzumerizma", kazala nam je Rogić.

O radovima je odlučivao žiri u kojem su uz Rogić bili Valentina Grbić koja vodi medijske radionice, Svjetlana Pera, profesorica francuskog jezika i likovne umjetnosti, te Martina Đurković, voditeljica likovne radionice u Kloozu.

"Cilj projekta jest poticaj mladih na kreativno stvaralaštvo, afirmacija mladih zadarskih umjetnika ali i osvještavanje o problemu ovisnosti''.

Dominik Badel u svojoj fotomontaži kolažnom metodom prezentira različite ovisnosti; od duhana, preko alkohola, do droga, uz poruke poput "Live fast, burn fast" i "Sex, drugs, rock'n'roll''.

Marin Franić svojim radom u kombiniranoj tehnici podsjeća najedan od velikih problema mladih - poremećaj u prehrani.

Dejan Seretinek instalacijom ironično propituje karakter otpada masovne proizvodnje kao kritiku konzumerističkog društva.

Izložbu možete pogledati u Kloozu do 26. ožujka.

FOTOGALERIJA


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.