Kultura

Filmovi 4 free

Od četvrtka u Kloozu uspješnice s "DORF"-a

Od četvrtka u Kloozu uspješnice s

Filmovi s DORF-a, filozofija i rock'n'roll, projekcija filma "Zadar - grad ljubavi", sve nas to očekuje u bogatom programu kluba za mlade ovog mjeseca!

Od četvrtka, 6. veljače, u klubu mladih Klooz besplatno pogledajte filmove s popularnog festivala DORF. Prvi na redu je ''Ljuljaska''.

DORF je jedinstveni regionalni festival dokumentarnog glazbenog filma kojeg je kao projekt pokrenula 2007. godine Udruga ljubitelja filma RARE. Više na: www.filmfestivaldorf.com

LJULJAŠKA

R: Tamara Drakulić (Srbija)

P:Monkey Production, 2012

T:78'

Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju...nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r'n'r zvukova zanimljivo iskustvo.

KAD MUZIČARI ŠOKIRAJU (Hrvatska)

Trajanje: 51'

Autor: Dubravko Jagatić

Produkcija: Trezor idea, 2005

Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja. Jedinstven i pionirski pokušaj koji bi trebao inicirati seriju sličnih projekata i mi se nadamo da će naš festival pomoći u tome.

SATAN PANONSKI

R: Milorad Milinković (Srbija)

T: 33'

P: United Media i AUNS, 1990

Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu - pratimo nastup u SKC, pa gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu i sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. Obzirom da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora...

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.