Kultura

Najava:

Što u veljači priprema "Klooz"?

Što u veljači priprema

Filmovi s DORF-a, filozofija i rock'n'roll, projekcija filma "Zadar - grad ljubavi", sve nas to očekuje u bogatom programu kluba za mlade ovog mjeseca! 

Četvrtak, 6.2. u 19.00h

PROJEKCIJE FILMOVA SA DORF FESTIVALA

DORF je jedinstveni regionalni festival dokumentarnog glazbenog filma kojeg je kao projekt pokrenula 2007. godine Udruga ljubitelja filma RARE. Više na: www.filmfestivaldorf.com

LJULJAŠKA

R: Tamara Drakulić (Srbija)

P:Monkey Production, 2012

T:78'

Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju...nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r'n'r zvukova zanimljivo iskustvo.

www.ljuljaska.com

Trailer http://youtu.be/PInEopj6xdc

KAD MUZIČARI ŠOKIRAJU (Hrvatska)

Trajanje: 51'

Autor: Dubravko Jagatić

Produkcija: Trezor idea, 2005

Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja. Jedinstven i pionirski pokušaj koji bi trebao inicirati seriju sličnih projekata i mi se nadamo da će naš festival pomoći u tome.

SATAN PANONSKI

R: Milorad Milinković (Srbija)

T: 33'

P: United Media i AUNS, 1990

Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu - pratimo nastup u SKC, pa gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu i sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. Obzirom da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora...

10.2.-14.3.2014., ponedjeljkom i petkom u 19.30h

FILOZOFIJA ROCK'N'ROLLA, radionice za kritičko mišljenje uz slušanje glazbe

Pozivaju se svi mladi da se prijave na radionicu na: udrugacinaz@gmail.com s naznakom Filozofija rock'n'rolla ili telefonskim putem na 315-673. Voditelj radionice je dr.sc. Bruno Ćurko.

Rock glazba kao takva poslala je jedan od temelja kulture i umjetnosti zapadne hemisfere. Cilj radionice je s mladim ljudima raspravljati o nekim temeljnim životnim vrijednostima kroz glazbene i tekstualne kreacije rock umjetnika.

Radionica će pružiti podršku mladima u njihovoj težnji da: izgrade svoj identitet i životnu filozofiju, upoznavaju se s poviješću rock glazbe, prošire svoje sveobuhvatno učenje o kulturama i životnim filozofijama; razvijaju svoje prosudbe, razlučivanja i funkcionalne sposobnosti; internaliziraju načela ljudskih prava, pozitivne strane multikulturalizma, socijalnu i globalnu pravdu i održivi razvoj promocijom vrijednosti i životnih samoodređenja.

Četvrtak, 13.2. u 20.00h

Projekcija filma 'Zadar-grad ljubavi'

Ususret Valentinovu, prikazujemo kratkometražni dokumentarni film 'Zadar-grad ljubavi' koji kroz 30-tak minuta govori o osobama koje su došle živjeti u Zadar zbog ljubavi. Film je nastao na ideju studentice Stanke Gabrić, koja je u filmu razgovarala sa strancima, a bio je prvi put prikazan u sklopu manifestacije 'Ritam kulturizma 2013' u organizaciji studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Na projekciji ćemo ugostiti i same sudionike filma koji će nam podijeliti svoja iskustva, i romantična i redateljska.

***

Izložba KREA(K)TIVNI I (NE)OVISNI

Nakon završenog natječaja za umjetničke radove po nazivom 'KREA(K)TIVNI I (NE)OVISNI' na temu suvremenih ovisnosti, organizirati će se otvorenje izložbe pristiglih umjetničkih radova sa dodijeljivanjem nagrada pobjednicima i sudionicima natječaja krajem veljače. Izložba će biti otvorena mjesec dana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.