Kultura

Klooz proslavio rođendan

"Posljednja cigareta" - mladi kreativci na djelu!

Kratki film "Posljednja cigareta" sinoć je premijerno prikazan u dvorani Gradske knjižnice koja je ''zakuhala'' s obzirom na broj posjetitelja, a tko je to zakuhao filmsku priču u klubu za mlade Klooz?

Pod mentorstvom Erika Lončara, nekoliko mladih Zadrana snimilo je film na radionici ''Film it self'' koji je ušao u izbor na na filmskom festivalu u Umagu za najbolji film. Scenarij je napisala Tina Milas, a režiju potpisuje Nadja Matija-Fatović.

Scenarij su pisali svi polaznici radionice, pa je među njima odabran onaj koji je bio pogodan s obzirom na izvedivost i financijsku situaciju. Priča je to o jednoj djevojci koja u jednom trenutku svojeg života ima sve, a onda je splet okolnosti dovodi do ruba.

Svi polaznici dali su svoj maksimum, i u stvaranju storyboarda, u glumi, snimanju, svjetlu, montaži, itd. Osim samog filma, prikazan i je ''Making of'' video koji je bio urnebesan i publika se nije prestajala smijati.

Klub za mlade Klooz ovom je premijerom ujedno proslavio i prvi rođendan. Osnovan je na inicijativu udruge CINAZ i tijekom jedne godine, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, gotovo da nema područja koja nije obuhvatio.

Naglasak je na kreativnom provođenju slobodnog vremena, prostoru izražavanja, kreativnosti, druženja i razmjena iskustava i ideja, a to nam u Zadru kronično nedostaje. Nisu svi mladi zaljubljeni u sport, ima onih koji bi rado slikali, pisali, volontirali, a potrebna im je podrška, prostor, potrebno im je mjesto samo za njih. Klooz je u tome definitivno uspio, unatoč skromnoj prostoriji u Providurovoj palači u kojoj se nalazi.

Projekt udruge CINAZ, klub za mlade Klooz, jedan je od dva projekta u Dalmaciji kojemu su odobrena sredstva iz Ministarstva socijalne politike i mladih, u iznosu od 71.308 kuna. Prošle godine otvoren je klub i do sada se pokazao kao mjesto za brojna događanja, a i bilježi dobar odaziv mladih, ne samo srednjoškolaca već i studenata.

Za početak ''sezone'' Klooz je otvorio likovnu radionicu. Radionica će biti još, najavljuje voditeljica Kluba, Morana Rogić, kao i tribina, filmskih večeri, književnih susreta itd. Rogić je najavila još i šahovsku radionicu, radionicu stripa, filozofije rock'n'rolla, kreativnog izražavanja i pisanja eseja, glazbene kulture...

Nadamo se da će klub za mlade drugi rođendan proslaviti u adekvatnijem prostoru, a ne sumnjamo da će i u narednim mjesecima biti pravi pokretač mladih i njihovog potencijala u Zadru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.