Kultura

Premijera

Žana Bumber: Progovaramo o temama koje se prešućuju

Žana Bumber: Progovaramo o temama koje se prešućuju

Večeras u HNK Zadar - premijera predstave "Sasvim sam popubertetio", za koju su ulaznice rasprodane i za koju se tražilo mjesto više.

Riječ je o produkciji Glumačke radionice HNK Zadar i kazališne udruge "Igrajmo se", a prema popularnoj lektiri Sanje Pilić predstavu režira zadarska glumica Žana Bumber.

''Sasvim sam popubertetio'' proglašena je najboljom knjigom 2007. godine i za nju je spisateljica Sanja Pilić dobila nagradu Grigor Vitez. Odlikovana je Redom Danice Hrvatske za posebne zasluge u prosvjeti i kulturi.

''Naši mladi glumci u kazališnoj radionici sudjeluju dvije godine, a oni su svi redom - rođeni glumci'', pohvalila nam se Žana Bumber.

''Razmišljali smo da mladi danas vrlo rijetko idu u kazalište i teško ih je privući i zainteresirati, a ima beskrajno mnogo tema o kojima treba progovarati, a uglavnom ih prešućujemo. Agresija, debljina, bulimija, sve ono što nam se događa u mladenačkoj dobi a ne znamo pitati i tražiti pomoć. Ponukana tom idejom, iščitala sam nekoliko tekstova. Jako mi se svidio tekst Sanje Pilić'', kaže nam Žana.

U predstavi glume Roko Brkić, ZlatGranić, Ivan Bašić, Ivana Sinovčić, Antonija Gagić, Ena Cupać, Jakov Gojić i Vinko Radovčić. Predstava je namijenjena uzrastu osnovne škole, od šestog razreda. Junaci predstave su osmaši, koji se, svatko na svoj način, bore sa problemima koje donosi burno razdoblje puberteta.

Ekipa, ''break a leg"!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.