Kultura

Reafirmacija beletrističkih vrijednosti

Književna skupina Ri lit oduševila Zagreb

Književna skupina Ri lit oduševila Zagreb

Unatoč (za hrvatske prilike rijetkoj) odluci organizatora da naplati publici ulaz na književnu večer, gledalište malog pogona zagrebačke Tvornice kulture bilo je u utorak 12. ožujka ispunjeno ljubiteljima pisane riječi koje je privukao nastup neformalne književne skupine "Ri lit".

Devetoro pisaca koje kao zajednički nazivnici vežu Rijeka i kvaliteta njihovih tekstova, osamdesetak minuta je zabavljalo zagrebačku publiku, koja je na pročitano spremno reagirala aplauzima te smijehom tamo gdje se radilo o humorističnoj prozi.

A proza koju su Tea Tulić, Vlado Simcich Vava, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Moris Mateljan, Bojan Mušćet, Milan Zagorac, Zoran Žmirić i Zoran Krušvar predstavili publici, bila je raznorodna. Od intimnih obiteljskih drama, preko socijalnih tema iz hrvatske svakodnevice, do britkog humora, pisci iz Ri Lita predstavili su široki raspon priča u kojima je svatko mogao naći ponešto za sebe.

Nakon spektakularnog prvog nastupa u Rijeci, uspješno gostovanje ove skupine u Zagrebu pokazalo je da interes za njihovu prozu postoji i izvan lokalnih okvira te bi bilo razumno pretpostaviti kako će se nastupi Ri lita uskoro ponoviti i u nekim drugim hrvatskim gradovima, željnima kvalitetne književnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.