Kultura

Klooz

Filmska priča iz kluba za mlade

Filmska priča iz kluba za mlade

U Zadru se u posljednje vrijeme sve više ''kuhaju'' filmske priče, a mi smo bili na projekciji jednog filmskog djela za koji je zaslužna mlada ekipa iz kluba Klooz. Pod stručnim i budnim okom Erika Lončara, u klubu za mlade protekla tri mjeseca održane su filmske radionice ''Film itself'', a redateljici filma tek je 16 godina.

Radionice su krenule u listopadu, a scenarij su pisali svi polaznici radionice, pa je među njima odabran onaj koji je bio pogodan s obzirom na izvedivost i financijsku situaciju. Priča je to o jednoj djevojci koja u jednom trenutku svojeg života ima sve, a onda je splet okolnosti dovodi do ruba.

Film nosi naziv ''Posljednja cigareta''. U razgovoru s Erikom Lončarom, doznajemo kako je ''Posljednja cigareta'' imala zanimljivu formu, a posebna je pažnja na prijelazima kadrova. Festivali uglavnom i prihvaćaju nešto ozbiljnije teme i kreativne izvedbe, kaže nam Erik.

U četiri dana snimalo se po tri sata. Svi polaznici dali su svoj maksimum, i u stvaranju storyboarda, u glumi, snimanju, svjetlu, montaži, itd.

Film je gotov i ne smije imati javnu premijeru jer se mora slati na festivale, a to će mladi filmaši do svibnja i učiniti.

Filmska priča Erika Lončara se nastavlja. Radionice ''Film itself'' će i dalje održavati, a radi i na tri svoja filma. Podsjetimo, njegovi su filmovi bili zapaženi na Festivalu židovskog filma i Avvantura Filmforum Zadar festivalu. Jedan film već je snimljen, drugi se snima, a treći je u pripremi, otkriva nam Erik. Najbitniji je plan, kaže, sve se mora znati unaprijed. Potrebno je izbjegavati megalomaniju ali biti siguran da je nešto itekako moguće, zaključuje Erik.

Film ''Posljednja cigareta'' premijeru će imati u svibnju, kada će udruga Cinaz, pod kojom djeluje klub za mlade Klooz, proslaviti 10 godina djelovanja.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.