Kultura

Napokon

Otvoren klub za mlade "Klooz"!

Otvoren klub za mlade

Klub za mlade Klooz danas je i službeno otvoren. Tim je povodom u prostorijama udruge Cinaz održana konferencija za medije. Najavljen je bogat program koji će obuhvatiti niz radionica, susreta, tribina, a klub se nalazi u prizemlju Providurove palače na Poluotoku i bit će otvoren radnim danom od 15 do 21 sat.

Voditeljica kluba, Morana Rogić, pojasnila je kako i sam naziv ''Klooz'' sugerira na tragove (engl. Clues) koji će mlade voditi do kluba gdje će moći provesti kreativno i kvalitetno slobodno vrijeme. Grad Zadar još uvijek nema Centar za mlade, napomenuo je dr.sc. Zlatko Miliša, predsjednik udruge CINAZ pod čijim će okriljem zaživjeti i Klooz. U tom kontekstu, ono što nudi novootvoreni zadarski klub za mlade i više je nego potrebno. Projekt je prepoznalo Ministarstvo socijalne politike i mladih koje je projektu dodijelilo 79 000 kuna.

Angelo Virag i Morana Rogić

Bitno je naglasiti da će sve aktivnosti za mlade u Kloozu biti besplatne. Dakle, svakodnevno će se moći koristiti Internet, čitati dnevni i mjesečni tisak, knjige, informirati se o događanjima (tzv. Info točka), a programe će provoditi volonteri te stručne osobe iz određenih područja.

Lumiere media s Angelom Viragom i Dujom Milišom okupit će ljubitelje fotografije, dr.sc. Bruno Ćurko vodit će radionicu kritičkog mišljenja (u 10 godina održao ih je oko 1200!), Erik Lončar okupio je ekipu koja će se baviti filmom, Nenad Vertovšek vodit će novinarsku radionicu, a Valentina Grbić analizu medijskih sadržaja i pisanje životopisa na engleskom jeziku.

Mjesečni program uključit će i večeri književnosti, filma, društvenih igara, te okrugle stolove i tribine, u suradnji sa Studentskim zborom i Savjetom mladih grada Zadra. Najavljena je i radionica za mlade koji se žele baviti glumom, a vodit će je Ivana Begović. Bit će to pregršt kreativnosti u 35 kvadrata koliko ih ima udruga CINAZ, koja će u svibnju 2013. napuniti deset godina, a tada će javnosti prezentirati svoje aktivnosti.

Za sada su popunjena sva mjesta u filmskoj radionici. Prijave za ostale radionice i druge informacije potražite na facebook stranici kluba . Tjedne i mjesečne aktivnosti kluba Klooz objavljivat ćemo i na našem portalu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.