Kultura

GKZD

"Neron" otvorio sezonu književnih večeri zadarskih pisaca

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Zadar otvorena nova sezona susreta zadarskih pisaca, a prvu priču čitala je Stanislava Nikolić-Aras, za koju je osvojila nagradu Mate Raos

Nova sezona književnih večeri zadarskih pisaca okupljenih u udruzi ''ZaPis'' sinoć je otvorena u već poznatom boravku - Gradskoj knjižnici Zadar.

Pričom ''Neron'' večer je otvorila Stanislava Nikolić-Aras, koja je za istu dobila književnu nagradu Mate Raos. Socijalna je to priča koja se bavi djetinjstvom jednog siromašnog dječaka, a nastala je, kako je kazala autorica, kao vježba na radionici kreativnog pisanja OtPis.

Potom se publici predstavila zadarska autorica slovenskog podrijetla, Andreja Jezeršek Malta, pričom stilski sličnom ranijim uratcima u kojima se Andreja bavi ženskim identitetom.

Iva Pejković čitala je priču ''Biti ili ne biti Masterchef'', koju je objavila kao kolumnu na portalu eZadar, a bavi se ''kulinarski defektnim'' ženama koje se pokušavaju uživjeti u pripravu jela na način koji to čine kuhari u reality showu.

Robert Nezirović čitao je pomalo bizarnu priču ''Gumeni patuljci i plišani medo se možda vole, a možda i ne'' u kojoj razotkriva sudbinu jedne (ne)suđene ljubavi.

Na kraju večeri čuli smo nekoliko pjesama Nikoline Dolfić, u kojima se pjesnikinja poigrala stambenim pitanjem i životom mladog para.

Zadarski pisci najavili su i sljedeću književnu večer, koja će se održati 21. studenog u sklopu programa Dana grada Zadra, a bit će posvećena poznatim zadarskim književnicima, ali, u ZaPisovom stilu, to neće biti klasična niti monotona književna večer. Radni naziv večeri bit će ''Zadarski pisci za neznalice"!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.