Kultura

Najkraća noć za najkraće priče

Međunarodni dan kratke priče obilježen i u Zadru

Međunarodni dan kratke priče obilježen i u Zadru

London, New York, Johannesburg, Zadar - diljem svijeta ljubitelji književnosti okupili su se u sklopu Međunarodnog dana kratke priče. Zadrani su čitali u caffe galeriji Đina

U ugodnom ambijentu cagge galerije Đina, Zadrani su se sinoć po prvi put uključili u Međunarodni dan kratke priče, koji se održava 20. lipnja, uoči najkraće noći u godini.

Susret je protekao u čitanju autorskih kratkih priča, ali i priča omiljenih književnika, poznatih kao vrsnih kratkopričaša.

Đina se pokazala kao idealan prostor za neformalni susret zadarskih pisaca i ljubitelja pisane riječi.

Organizator večeri, udruga ZaPis, povezala se s udrugom Katapult iz Rijeke, koja ih je ''spojila'' s organizatorima obilježavanja Međunarodnog dana kratkih priča, britanskim nezavisnim nakladnikom Comma press.

Sve je započelo u Velikoj Britaniji gdje se uoči najkraće noći u godini promovira kratka priča. Tako je bilo i ove godine, u različitim gradovima na različite će se načine obilježila ova forma, no treba naglasiti to da se akcija proširila i na druge zemlje i poprimila međunarodni karakter.

Kratke priče čitale su se tako u Londonu, Leedsu, Glasgowu, Beogradu, Cape Townu, Johannesburgu, New Yorku, Minneapolisu, pa čak i u Mahalapyeu u Botswani!

Osim čitanja, neki gradovi organizirajli su predstavljanja knjiga, radionice, performanse i sl.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.