Kultura

Najava

Mozartine gostuju u Zadru i na Silbi

Mozartine gostuju u Zadru i na Silbi

Uspješne mlade umjetnice, članice djevojačkog zbora Mozartine iz Zagreba u prošloj sezoni nastupale su uz Simfonijski orkestar HRT-a, Acoustic Projekt Zagrebačke filharmonije, Lanu Kos, Ivu Gamulin Giannia, Dionne Warwick, i dr., a ovaj vikend dolaze na otok Silba i u Zadar.

Ovaj izvrstan djevojački zbor sastavljen je od djevojaka u dobi od 12-20 godina koje su učenice zagrebačkih osnovnih i srednjih škola ili studentice zagrebačkih fakulteta.

O zboru ne treba posebno pričati jer su djevojke, članice ansambla koji djeluje od davne 1999. godine tijekom godina postojanja zaredale niz uspjeha.

Tako su samo tijekom prošle sezone nastupale sa nekoliko najuspješnijih hrvatskih orkestara kao: Acoustic Projektom Zagrebačke filharmonije, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Big bendom HRT-a i dr.

Djevojke su tijekom prošle sezone surađivale i sa velikim brojem renomiranih hrvatskih i stranih glazbenika u raznim projektima, kao sa: Lanom Kos, Ivom Gamulin Gianniem, Dionne Warwick, Mladenom Tarbukom, Nenom Belanom, Vannom, Damirom Urbanom, sestrama Husar, Ivanom Kindl i dr.

U suradnji sa Zadarskom županijom organizirana su dva koncerta koja će Mozartine ovaj vikend održati. Naime, djevojački zbor Mozartine održati će malu ljetnu turneju na dva mjesta Zadarske županije, te će tako u subotu, 16. lipnja sa početkom u 19 sati, nastupiti na otoku Silba, u župnoj crkvi Rođenja BDM, a dan kasnije, u nedjelju, 17.lipnja nakon večernje mise u 20 sati, u Crkvi sv. Frane u Zadru (početak predviđen za 20.45 sati).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.