Kultura

NMZ

Likovna kolonija povodom akcije "Oluja"

Likovna kolonija povodom akcije

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije Narodni muzej Zadar i Umjetnička organizacija ''Jadertina" ove godine imaju čast i zadovoljstvo ugostiti međunarodnu likovnu koloniju povodom oslobodilačke vojno redarstvene operacije ''Oluja".

Kolonija je organizira u čast Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, kao i u ime svih sudionika Domovinskog rata te hrvatskog generala Ante Gotovine.

Likovna kolonija koja će imati privilegij ugostiti međunarodne, kao i domaće umjetnike, održava se od 3. lipnja 2012. do 8. lipnja 2012. godine.

Organiziran je obilazak značajnih lokaliteta u ''Domovinskom ratu" - u Bibinjama 4. VI, u Polači i Škabrnjama 5. VI, i danas, 6. VI., u Starigradu.

U četvrtak i petak 7-8. lipnja., u 10 sati slijedi zajedničko oslikavanje platna posvećenog ''Oluji" i njezinim herojima u atriju Kneževe palače.

Prijevoz i stručno vodstvo osigurali su Zadarska županija i Narodni muzej Zadar, a načelnici spomenutih općina su priredili dobrodošlicu.

Umjetnici su imali priliku stvarati svoja likovna dijela, posvećena tematici ''Domovinskog rata" i operaciji ''Oluja" i njenim sudionicima, na samom izvorištu povijesnih događanja.

Zajednička izložba radova svih autora održat će se u izložbenom prostoru Kneževe palače Narodnog muzeja u Zadru, početkom kolovoza 2012. na samu obljetnicu ''Oluje".

Koloniji u atriju Kneževe palače pridružit će se članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.