Kultura

Zadar čita 2012

ZaPis u Pagu: Od banana do bolne depilacije

ZaPis u Pagu: Od banana do bolne depilacije

U organizaciji Gradske knjižnice Pag, te u sklopu manifestacije "Zadar čita", koju organizira Gradska knjižnica Zadar, u Kneževom dvoru u Pagu održana je književna večer. Gosti večeri bili su pisci okupljeni u društvu ''ZaPis'', Robert Nezirović, Želimir Periš, Mario Padelin, Elvis Serdar i Vlatka Basioli.

Manifestacija "Zadar čita" održava se već 4 godine, a ove godine proširila se na cijelu Zadarsku županiju.Po broju sudionika ove godine ''Zadar čita'' postiže rekord - ima ih čak 56.

Robert Nezirović, predsjednik ZaPisa kazao kako je društvo osnovano u Zadru iste 2009. godine, a od tada broji sve više članova. ZaPis je u Zadru ugostio brojne poznate pisce, među kojima Antu Tomića, Juricu Pavičića, Zorana Ferića, Romana Simića, Tanju Mravak, a nedavno im je u goste stiglo ''Rječilište'' sa čak 8 pjesnika iz Splita. 

''Svake godine imamo sve više članova i otvoreni smo za suradnju. Drago nam je što smo dobili priliku promovirati radove naših članova, a ujedno i promovirati književnost. Članovi našeg društva imaju različitu književnu orijentaciju, a mi se trudimo njegovati upravo tu različitost'', kazao je Nezirović.

Želimir Periš, po zanimanju programer, pročitao je tri kratke priče, a publici se posebno svidjela "Banana".

Mario Padelin, fizioterapeut i kolumnist Zadarskog lista pročitao je kolumnu "Saga o majstorima".

Elvis Serdar, po struci poduzetnik, pročitao je priču "Bolna depilacija".

Studentica Vlatka Basioli nedavno se pridružila ZaPisu i u Pagu imala svoj prvi nastup.

Vlatka je studentica slavistike koja se uz pisanje bavi i glazbom, a živi između Zadra i Zagreba, i ta joj se urbana podvojenost, kako i sama kaže, osjeti u tekstu. Na zadovoljstvo publike je predstavila tri svoje kratke postmoderne priče.

Robert Nezirović, koji radi kao voditelj stručne knjižnice Opće bolnice u Zadru, pročitao je priču "Nacionalna osviještenost".

Zadarski pisci ovo proljeće održavaju književne večeri izvan Zadra, pa će tako uskoro nastupiti na Festivalu cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu, a pozvani su i na splitsko ''Rječilište''.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.