Kultura

Ne propustite ovu izložbu

185 zadarskih suvenira zablistalo u Muzeju antičkog stakla

185 zadarskih suvenira zablistalo u Muzeju antičkog stakla

Na izložbi je izloženo 185 izložaka od 37 izlagača prijavljenih po natječaju

Zadarska županija iznimno je inspirativna, dokazuje to bogatstvo suvenira koji su danas izloženi u jedinstvenom ambijentu Muzeja antičkog stakla u Zadru. Izložbu je otvorio Rade Nekić, predsjednik zadarske Udruge inovatora.

Kamene kućice, brodovi, posuđe, nakit, kozmetički proizvodi, odjeća, ukrasni i uporabni predmeti sa ''zadarskim potpisom'' izloženi su u vitrinama u sklopu 2. Festivala suvenira zadarske županije.

Na izložbi je izloženo 185 izložaka od 37 izlagača prijavljenih po natječaju.

Pet izlagača dolazi s Pašmana, šest iz Biograda na moru, 18 iz grada Zadra, a sudjeluje čak 4 muzeja. Ravnatelju Muzeja antičkog stakla, dr. Ivi Fadiću, Udruga inovatora dodijelila je i specijalnu povelju kao izraz zahvalnosti na podršci projektu.

''Jesmo mali, ali smo veliki duhom. Nitko nije veći od nas, svi ali baš svi dali su svoj obol ovom Festivalu, dali su dio sebe'', poručio je Nekić.

Među izlagačima u MAS-u svoje suvenire predstavljaju Zavičajni muzej Biograd, Zavičajni muzej Benkovac, Muzej antičkog stakla, Općina Lišane Ostrovičke, Vesna Zalović, Silvijana Dražović, Vesna Herenda, Ada Duka, Eden Grzunov, Kristian Bogdanović, Jagoda Bašić i mnogi drugi.

Organizatori Festivala su Udruga inovatora Zadarske županije, uz suorganizatore: Zadarsku županiju, TZ Zadarske županije, HGK Županijske komore Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije. Izložba je otvorena svaki dan u radno vrijeme muzeja, do završetka Festivala, odnosno, svečane dodjele nagrada, najavljene u petak u 11 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.