Kultura

Legenda glumišta

Pero Kvrgić proslavio 85. rođendan na sceni

Pero Kvrgić proslavio 85. rođendan na sceni

U prepunom kazalištu Gavella sinoć je bilo svečano. Po 200. put izvedena je predstava "U posjetu kod gospodina Greena". Još jedan razlog za slavlje imao je i glavni glumac - 85. rođendan legenda hrvatskoga glumišta Pero Kvrgić proslavio je radno, na sceni. Dvjestoti put živeći ulogu gospodina Greena, javlja HRT .

Mladića Rossa Gardinera, koji starca zamalo da nije pregazio u prometnoj nesreći, glumi izvrsni Luka Dragić, koji se nakon šest godina sudjelovanja u toj predstavi s Perom doista sprijateljio.

Zbog čega je upravo to najizvođenija predstava u nas u posljednjih dvadesetak godina? Recept je jasan. Sjajan tekst Amerikanca Jeffa Barrona, izvrsni glumci, na sceni samo emocije. Pero Kvrgić kao Green uz brojna priznanja zaslužio je i odličje predsjednika RH za izniman doprinos hrvatskoj kulturi. A u temi ljubavi, mržnje i prijateljstva prepoznaje se najšira publika.

Ne želi puno rođendanskog slavlja Pero Kvrgić, a ni odmora, jer čeka ga još mnogo drugih predstava, novih uloga, izazova. Samozatajan, tih, briljantan glumac, koji zaslužuje da ga stalno slavimo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.