Kultura

Hvalevrijedna akcija

"Knjigom do krova" - Beskućnici na edukaciji u knjižnici

Projekt 'Knjigom do krova' započeo je u studenom prošle godine instaliranjem računala i provođenjem informatičkih i psiho-socijalnih radionica u Prenoćištu Crvenog križa u Kosnici

Beskućnici dvaju novih prenoćišta, Samostana 'Misionarke ljubavi - Sestre Majke Terezije' i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Rakitje, uključili su se u projekt 'Knjigom do krova: mreža knjižnica za osnaživanje beskućnika' te su počeli polaziti radionice informatičke pismenosti u kupoli Gradske knjižnice (Starčevićev trg 6).

Uz informatičke radionice, koje se uz pomoć volontera održavaju svakog četvrtka i petka, beskućnici sudjeluju i na radionicama psiho-socijalne podrške za traženje posla koje provode psihologinje Rehabilitacijskog centra za stres i traumu.

Na prijedlog sestara iz prenoćišta Majke Terezije, informatičke radionice za njihove korisnike u Knjižnici drži Drago Rendulić, i sam bivši korisnik tog prenoćišta, a danas volonter KGZ-a, koji već više od godinu dana volontira na radionicama informacijske i informatičke pismenosti.

Projekt 'Knjigom do krova' započeo je u studenom prošle godine instaliranjem računala i provođenjem informatičkih i psiho-socijalnih radionica u Prenoćištu Crvenog križa u Kosnici.

Do sada su u projektu sudjelovala 24 korisnika tog prenoćišta, neki kao čitatelji knjiga, koje je Kosnici donirao Bibliobus KGZ-a, a neki kao polaznici radionica.

Uspješno provođenje projekta motiviralo je i druga prenoćišta da se uključe. Socijalna radnica Caritasovog prenoćišta iz Rakitija Marina Majetić izjavila je da će te radionice biti od velike pomoći njihovim korisnicima ne samo zbog učenja novih vještina, već i zbog osmišljavanja njihovih dnevnih aktivnosti.

Koordinatorica projekta Sanja Bunić zadovoljna je što su se dva prenoćišta samoinicijativno priključila projektu, jer time se još jednom potvrđuje važnost rada s beskućnicima.

Sve o projektu 'Knjigom do krova' može se pratiti i na blogu.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno